Yağlı Direk Hazır!

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2022 - 09:45, Güncelleme: 30.06.2022 - 09:45 2375+ kez okundu.
 

Yağlı Direk Hazır!

Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve Türkiye’nin en geleneksel mücadelelerinden biri olarak kabul edilen Red Bull Yağlı Direk yarışması için geri sayım başladı. Çanakkale’de eski Gümrük İskelesine kurulan 12 metrelik yağlı direk yarın Çanakkalelilere ve yarışmacılara büyük heyecan yaşatacak!
Yarışmacıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş Gres yağıyla yağlanmış olan 12 metrelik kütüğün ucundaki Türk bayrağının alınmaya çalışıldığı Türkiye’nin en geleneksel yarışlarından biri olan Red Bull Yağlı Direk, bu sene de birbirinden eğlenceli görüntülerle birincilerini bulacak. 1 Temmuz’daki Kabotaj Bayramı’nın klasikleşmiş etkinliklerinden biri olan organizasyon eş zamanlı olarak üç şehirde düzenlenecek. 1 Temmuz gününde Trabzon (Faroz Limanı), Alanya (İskele Meydanı) ve Çanakkale’de (Eski Gümrük İskelesi) aynı anda gerçekleştirilecek.   DİREK DİKİLDİ.. YARIN RÜZGÂRLI OLACAK! Eski Gümrük İskelesine 12 metrelik direk yerleştirildi. Çanakkaleliler direk başına giderek hatıra fotoğrafları çektirirken; bugün Çanakkale’de etkili olan Poyraz’ın yarında devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre yarın Çanakkale’de rüzgar Kuzeydoğu’dan saatte 23 kilometre hızla esmesi bekleniyor.   YARIŞ 18.00’DA BAŞLAYACAK.. KAYIT İÇİN.. Yarın havanın rüzgarlı olması sebebiyle yarışmacıların oldukça zorlanması bekleniyor. Yarışma ise Trabzon ve Alanya’dan 30 dakika önce Çanakkale’de saat 18.00’da başlayacak. gerçekleştirilecek olan organizasyonda her noktada Türk bayrağını ilk alabilen kişiler birinci olacak. Red Bull Yağlı Direk ile ilgili kayıt ve detaylı bilgiye ise RedBull.com/yaglidirek.com adresinden ulaşılabiliyor.
Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve Türkiye’nin en geleneksel mücadelelerinden biri olarak kabul edilen Red Bull Yağlı Direk yarışması için geri sayım başladı. Çanakkale’de eski Gümrük İskelesine kurulan 12 metrelik yağlı direk yarın Çanakkalelilere ve yarışmacılara büyük heyecan yaşatacak!

Yarışmacıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş Gres yağıyla yağlanmış olan 12 metrelik kütüğün ucundaki Türk bayrağının alınmaya çalışıldığı Türkiye’nin en geleneksel yarışlarından biri olan Red Bull Yağlı Direk, bu sene de birbirinden eğlenceli görüntülerle birincilerini bulacak. 1 Temmuz’daki Kabotaj Bayramı’nın klasikleşmiş etkinliklerinden biri olan organizasyon eş zamanlı olarak üç şehirde düzenlenecek. 1 Temmuz gününde Trabzon (Faroz Limanı), Alanya (İskele Meydanı) ve Çanakkale’de (Eski Gümrük İskelesi) aynı anda gerçekleştirilecek.

 

DİREK DİKİLDİ.. YARIN RÜZGÂRLI OLACAK!

Eski Gümrük İskelesine 12 metrelik direk yerleştirildi. Çanakkaleliler direk başına giderek hatıra fotoğrafları çektirirken; bugün Çanakkale’de etkili olan Poyraz’ın yarında devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre yarın Çanakkale’de rüzgar Kuzeydoğu’dan saatte 23 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

 

YARIŞ 18.00’DA BAŞLAYACAK.. KAYIT İÇİN..

Yarın havanın rüzgarlı olması sebebiyle yarışmacıların oldukça zorlanması bekleniyor. Yarışma ise Trabzon ve Alanya’dan 30 dakika önce Çanakkale’de saat 18.00’da başlayacak. gerçekleştirilecek olan organizasyonda her noktada Türk bayrağını ilk alabilen kişiler birinci olacak. Red Bull Yağlı Direk ile ilgili kayıt ve detaylı bilgiye ise RedBull.com/yaglidirek.com adresinden ulaşılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.