Tabip Binbaşı Dedesinin Kayıp Kabristanına Kavuştu

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.07.2018 - 18:21, Güncelleme: 21.07.2018 - 18:21 4724+ kez okundu.
 

Tabip Binbaşı Dedesinin Kayıp Kabristanına Kavuştu

Çanakkale Savaşlarında Şehit düşen Tabip Binbaşı Mehmet İsmail’in torunu Tankut Balkır, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca tespit edilen kabristanın haberi sonrasında şehit dedesinin kabristanına kavuştu.
Geçtiğimiz aylarda Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığınca yeri tespit edilen bir mezarlığın Osmanlı ordusunda Tabip Binbaşı olarak görev yapan Mehmet İsmail’e ait olduğu ortaya çıkmıştı. Yapılan haberi gören Şehit Binbaşı’nın torunu Tankut Balkır, Tarihi Alan Başkanlığınca  müracaat ederek yaptığı tüm araştırmalara rağmen mezarını bulamadıkları mezarlığın Alan Başkanlığınca bulunduğınu ve mezarlığın dedesine ait olduğunu belirti. Alan Başkanlığının davetlisi olarak Çanakkale’ye gelen Tankut Balkır buluşma anında duygusal anlar yaşadı. Tankut Balkır dedesinin mezarına yaptığı ziyarete Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve kurum tarihçileri de eşlik ettiler.   Şehit Tabip Binbaşı Mehmet İsmail’in torunu Tankut Balkır’ın mezarlığa ziyareti ile ilgili Alan Başkanlığından yapılan açıklamada; “Tarihî Alan’da yeri tespit edilen ilk şehit doktor olan Tabip Binbaşı Mehmet İsmail yıllar sonra torunu ile buluştu. Daha önce “Tarihî Alan’da İlk Şehit Doktor Yeri Tespit Edildi” adlı haberimizi gören Sayın Tankut Balkır, kurumumuzla iletişime geçip Tabip Binbaşı’nın dedesi olduğunu belirtti. Yıllardır dedesini aradığını ancak bir sonuca ulaşamadığını belirten Balkır, Başkanlığımıza dedesini bulmaları konusunda ki çabalarından dolayı teşekkür etti. Elinde Tabip Binbaşı’ya ait fotoğraflar ve materyaller bulunan Balkır, bunları Başkanlığımızla da paylaşmaktan memnuniyet duyacağını belirtti” ifadeleri yer aldı.
Çanakkale Savaşlarında Şehit düşen Tabip Binbaşı Mehmet İsmail’in torunu Tankut Balkır, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca tespit edilen kabristanın haberi sonrasında şehit dedesinin kabristanına kavuştu.

Geçtiğimiz aylarda Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığınca yeri tespit edilen bir mezarlığın Osmanlı ordusunda Tabip Binbaşı olarak görev yapan Mehmet İsmail’e ait olduğu ortaya çıkmıştı. Yapılan haberi gören Şehit Binbaşı’nın torunu Tankut Balkır, Tarihi Alan Başkanlığınca  müracaat ederek yaptığı tüm araştırmalara rağmen mezarını bulamadıkları mezarlığın Alan Başkanlığınca bulunduğınu ve mezarlığın dedesine ait olduğunu belirti. Alan Başkanlığının davetlisi olarak Çanakkale’ye gelen Tankut Balkır buluşma anında duygusal anlar yaşadı. Tankut Balkır dedesinin mezarına yaptığı ziyarete Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve kurum tarihçileri de eşlik ettiler.

 

Şehit Tabip Binbaşı Mehmet İsmail’in torunu Tankut Balkır’ın mezarlığa ziyareti ile ilgili Alan Başkanlığından yapılan açıklamada; “Tarihî Alan’da yeri tespit edilen ilk şehit doktor olan Tabip Binbaşı Mehmet İsmail yıllar sonra torunu ile buluştu. Daha önce “Tarihî Alan’da İlk Şehit Doktor Yeri Tespit Edildi” adlı haberimizi gören Sayın Tankut Balkır, kurumumuzla iletişime geçip Tabip Binbaşı’nın dedesi olduğunu belirtti. Yıllardır dedesini aradığını ancak bir sonuca ulaşamadığını belirten Balkır, Başkanlığımıza dedesini bulmaları konusunda ki çabalarından dolayı teşekkür etti. Elinde Tabip Binbaşı’ya ait fotoğraflar ve materyaller bulunan Balkır, bunları Başkanlığımızla da paylaşmaktan memnuniyet duyacağını belirtti” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.