Milletvekili Öz Referandum Çalışma Raporunu Kılıçdaroğlu'na Sundu
Milletvekili Öz Referandum Çalışma Raporunu Kılıçdaroğlu'na Sundu
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM ‘deki makamında ziyaret ederek Milletvekillerinden istediği Referandum öncesi ve sonrasındaki çalışma raporunu sundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makamında gerçekleşen görüşmenin ardından, açıklamada bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; CHP Çanakkale İl Başkanlığı ile birlikte hazırlanan referandum çalışma programı dahilinde ve referandum sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında, ziyaret ettiği Çanakkale ilçelerini, köylerini, esnaflarını ve Sivil Toplum Kuruluşlarını Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu raporunda yer verdiğini ifade etti. Milletvekili Bülent Öz, 16 Nisan Referandumu çalışma raporunda, referandum öncesi ve sonrasındaki teşekkür ziyaretlerindeki hemşerilerinin ve STK’ların görüşlerine ve beklentilerine yer verdiğini ve çıkan hayır sonucunu değerlendirdiğini ifade etti.
Raporunda, “Referandum sürecinde siyasi parti kimliğimizle değil, yurttaş kimliğimizle yürüttüğümüz çalışmalarımız, halkımız nezdinde karşılık bulmuş ve ilgi uyandırmıştır” vurgusu yapan CHP’li Bülent Öz, “Meclis Genel Kurul çalışmalarımızın ardından sürekli seçim bölgem Çanakkale’ye gelerek, il ve ilçe örgütlerim ile birlikte programlı olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimiz, vatandaşımızda sadece seçimden seçime geliyor algısını kırdı ve referandum sürecindeki çalışmalarımızın ilgili ile takip etmesine destek oldu” dedi.
Referandum sürecinde gerçekleştirdiği ziyaretlerine ve değişecek maddeler üzerine yaptığı basın açıklamalarına yer veren CHP’li Bülent Öz; “Ziyaretlerimizdeki izlenimlerimizi ve değişecek maddeleri, basınımızla paylaşarak daha fazla kişiye neden hayırı ulaştırmayı hedefledik” dedi. Öz, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunduğu raporda, referandum sonucunu detaylıca analiz ederek, Çanakkale ’de %60,5 ile çıkan HAYIR sonucunu değerlendirdi. Öz, “CHP Çanakkale İl ve İlçe örgütlerimizin başarılı ve disiplinli bir program takibi, referandum çalışmalarımızdaki en büyük destekçimiz olmuştur” diyerek “tüm CHP örgütlerimize teşekkür ederim” dedi.
Raporunda Bülent Öz; “AKP’nin referandum çalışmalarında devletin imkanlarını kullanması karşısında, bizim sadece yurttaş kimliğimizle referandum çalışmalarımızı gerçekleştirmemiz, vatandaşımızdaki güveni arttırmış ve hayır bloğunu güçlendirmiştir. YSK hukuksuz karardan vazgeçmediği için 2019 seçimlerine bu sistemle gidileceği gerçeğinde, seçimi yarınmış gibi değerlendirip 50+1 bloğunu kucaklayacak ve birleştirecek söylemlerle çalışmamıza devam etmemiz partimizi iktidara taşıyacaktır” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


