Kepez Halkı Susuzlukla Cezalandırılıyor!
Kepez Halkı Susuzlukla Cezalandırılıyor!
Kepez Belediyesi sınırları içerisinde yaşanan su sorunu yıllardır devam ediyor. Su sorunu için siyasiler yeterince çaba harcamazken, yapılan ihalelerin akıbeti de bilinmiyor! Yapılan ihale ve yer teslimine rağmen su sorunu devam ediyor.
Çanakkale Kepez Belde Belediyesi sınırlarında yaşanan su sorunu, bölgenin en büyük kronik altyapı krizlerinden biri olarak devam ediyor. Özellikle yaz aylarında artan nüfus ve sıcaklıklarla beraber kriz ciddi boyutlara ulaşıyor. Özellikle kesintilerin ardından veya şebeke dalgalanmalarında musluklardan çamurlu, siyah tortulu ve paslı su akması, artezyen kuyularından çekilen suların kireç ve tuz oranının çok yüksek olması sebebiyle evlerdeki çamaşır, bulaşık makinesi, kombi ve arıtma cihazı gibi cihazların sürekli bozulduğu şikayetleri ile basınç yetersizliğinden ötürü üst katlardaki hanelere su hiç ulaşmaması gibi şikayetler yıllardır devam ediyor.
VALİ DEVREYE GİRDİ, 4 MİLYON METREKÜP SU İÇİN ÇALIŞMA BAŞLAMIŞTI!
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan beldedeki su sorununu çözmek üzere yıllardır sürdürdüğü girişimler siyaset ve bürokrasi arasında gerilimler nedeniyle sonuçsuz kaldı. Ancak geçtiğimiz yıl Haziran ayında Çanakkale Valisi Doç.Dr. Ömer Toraman ile bir araya gelen Belediye Başkanı Birol Arslan DSİ Balıkesir Bölge Müdürü Olcay Çubukçu ve DSİ Şube Müdürü Serdar Kurt ile toplantı gerçekleştirdi.
17 ŞUBATTA İHALE GERÇEKLEŞTİ, AĞUSTOS AYINDA SU VERİLECEKTİ!
Kepez Belediyesi olarak, tüm bu bilgi ve belgelerle birlikte yapım işine ilişkin ihale tarihinin belirlenmesi amacıyla Kamu İhale Kurumu’na müracaat edildi. Kamu İhale Kurumu tarafından 17 Şubat 2026 tarihi için ihale izni verildi.
17 Temmuz tarihinde ihaleye çıkılmasının ardından yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. Belediye yönetimi tarafından su krizinin Haziran veya Temmuz 2026 gibi tamamen çözüleceği ve vanaların açılacağı sözü verilmişti. Ancak, Ağustos 2026 itibarıyla ana hat bağlantı çalışmaları, vana değişimleri ve teknik süreçler devam ettiği için kesintiler ve kalite problemleri henüz bitmedi.
İSALE HATTI İÇİN ÇOMÜ İLE PROTOKOL YAPILDI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Kepez Belediyesi arasında, su krizini kalıcı olarak çözmeyi hedefleyen "Kepez İçme Suyu İsale Hattı" projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde protokol yapıldı. Çanakkale Belediyesi Arıtma Tesisi (Sarıcaeli Su Deposu) bünyesindeki temiz baraj suyunun Kepez'e taşınması konusunda yapılan işbirliği kapsamında; temiz su hattının Kepez’deki toplama deposuna ve terfi merkezine ulaşabilmesi için ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nün içinden geçmesi gerekiyordu. Üniversite ile yapılan protokol, bu boru hattının kampüs arazisi içerisinden geçirilmesine ve gerekli kazı/altyapı çalışmalarının yapılmasına yasal izin sağlama amacıylaydı. 20 Temmuzda başlayan çalışmalar halen devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
