Güvenli Yerler Umutlu Mülteciler Projesinde Sona Gelindi
Güvenli Yerler Umutlu Mülteciler Projesinde Sona Gelindi
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 107.205 Euro hibe alan ve T.C. Çanakkale Valiliği’nin koordinatörü olduğu Güvenli Yerler Umutlu Mülteciler isimli Erasmus+ projesi son proje toplantısı 10-11 Temmuz 2018 tarihlerinde Yunanistan’ın Atina kentinde gerçekleştirdi.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 107.205 Euro hibe alan ve T.C. Çanakkale Valiliği’nin koordinatörü olduğu Güvenli Yerler Umutlu Mülteciler isimli Erasmus+ projesi son proje toplantısı 10-11 Temmuz 2018 tarihlerinde Yunanistan’ın Atina kentinde gerçekleştirdi. KA2 Yetişkin Eğitimi kapsamında iki yıldır devam etmekte olan, Yunanistan, Almanya, İtalya İsveç ve Slovenya’dan çeşitli ortaklarla yola çıkan ve mülteciler için çalışan özellikle kamu kurum ve kuruluşlarındaki personelin kapasitelerinin arttırılmasını amaç edinen proje kapsamında birçok aktivite gerçekleştirildi.
Geniş bir yelpazesi olan bu aktivitelerden bazıları; Ortak kurumlarımızın da kendi şehirlerinde açmış oldukları mültecilere yönelik dil kursu, Personele yönelik açılan ve gelen göçmen-mülteci ile temel düzeyde iletişim kurabilmeyi sağlayacak olan Farsça veya Arapça dil kursu, Yasa dışı deniz geçişlerine dikkat çekmek için düzenlenen ve Ayvacık köy muhtarlarının katıldığı Farkındalık Semineri. Yine yasa dışı deniz geçişlerine dikkat çekmek için hazırlanmış olan kısa animasyon filmi Go Go Captain, Mülteciler için düzenlenen ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışan doktorlar tarafından verilen sağlık semineri, Proje süresince mültecilerle her ortak kurum tarafından yapılmış röportajlar, Yerel halkın mülteciler hakkındaki görüşlerini almak için tutum anketleri, Mültecilerle kaynaşma amaçlı yapılmış ve kendi kültürlerinin tanıtıldığı kültür festivalleri, Ortak kurumlarımızın bulundukları kentleri tanıtıcı hem ana dillerinde hem de o kentte en fazla bulunan göçmen-mültecilerin dilinde hazırlanmış broşürler, Ortak ülkelerin, özellikle İtalyan radyo-gazete ve televizyonlarında yer alan haberler. 4 farklı ülkede gerçekleştirilen ve katılımcıların bu ülkelerdeki göçmen-mülteci durumunu birebir gözlemleme şansı bulduğu kısa süreli eğitimler.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
