Zehir Tacirlerine ve Organizatörlere Darbe: 6 Tutuklama
Zehir Tacirlerine ve Organizatörlere Darbe: 6 Tutuklama
Çanakkale’de son bir haftada düzenlenen operasyonlarda yüklü miktarda narkotik madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Uyuşturucu ticaretinden 3, göçmen kaçakçılığından ise 3 olmak üzere toplam 6 şüpheli cezaevine gönderildi. Yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan 43 düzensiz göçmen ise yakalanarak GÖKSEM’e teslim edildi.
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü birimleri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 30.03.2026 ile 06.04.2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı huzur uygulamaları gerçekleştirdi. Yoğun bir mesainin harcandığı denetimlerde çarpıcı rakamlar ortaya çıktı.
BİNLERCE DENETİM, ONLARCA YAKALAMA
Uygulamalar kapsamında toplam 8 bin 582 şahıs sorgulanırken, 2 bin 793 araç titizlikle incelendi. Yapılan kontrollerde; farklı suçlardan aranması bulunan 35 şahıs kıskıvrak yakalandı. Trafik kurallarını ihlal eden 447 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı. Kamu huzurunu bozan 76 şahsa Kabahatler Kanunu uyarınca yaptırım yapıldı.
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE SÜRÜYOR
Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan aramalarda; 292,81 gram narkotik madde, 135 adet uyuşturucu hap ve 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Olaylarla ilgili 75 şüpheliye adli işlem yapılırken, "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçundan 2 kişi, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi olmak üzere toplam 3 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.
GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA GEÇİT YOK
Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış hazırlığındaki 43 düzensiz göçmen yakalanarak Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ne (GÖKSEM) teslim edildi. Bu operasyonlarda göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 3 organizatör tutuklandı. Operasyon kapsamında düzensiz göçte kullanılan 2 araç, 6 can yeleği, 15 can simidi ve 3 hava pompasına el konuldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
