Zehir Tacirlerine ve Motosiklet Hırsızlarına Darbe
Zehir Tacirlerine ve Motosiklet Hırsızlarına Darbe
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 1-8 Haziran 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirdiği asayiş ve uyuşturucu uygulamalarında gözaltına alınan şüphelilerden 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü birimleri, kent genelinde kamu düzeninin sağlanması ve suçların önlenmesi amacıyla yürüttüğü geniş kapsamlı huzur uygulamalarına aralıksız devam ediyor. Emniyet güçleri tarafından 1 Haziran 2026 ile 8 Haziran 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerin haftalık bilançosu açıklandı.
Yapılan yoğun mesaide tam 8 bin 896 şahıs ve 3 bin 489 araç tek tek incelenerek sorgulandı. Denetimler sonucunda, farklı suçlardan aranma kaydı bulunduğu tespit edilerek yakalanan 17 şahıstan 10'u, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ZEHİR TACİRLERİNE AĞIR DARBE: 4 TUTUKLAMA
Huzur uygulamalarının narkotik ayağında ise uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik çok sayıda adli işlem gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında toplamda; 589,62 gram narkotik madde, 58 adet uyuşturucu hap, 3 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Narkotik suçlarla bağlantılı olduğu değerlendirilen 38 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Bu şahıslardan "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan işlem gören 3 kişi ile "Uyuşturucu Madde Kullanmak" suçundan hakkında 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi olmak üzere toplam 4 zehir şüphelisi mahkemece tutuklandı.
HIRSIZLARA VE KAMU HUZURUNU BOZANLARA AF YOK
Emniyet birimlerinin asayiş operasyonlarında, kentte meydana gelen "Motosiklet Hırsızlığı ve Mala Zarar Verme" olayının failleri de kıskıvrak yakalandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak demir parmaklıklar arkasına gönderildi. Böylece hafta boyunca yapılan tüm operasyonlardaki toplam tutuklu sayısı 16'ya yükseldi.
Ayrıca, sokaklarda ve kamusal alanlarda çevreye rahatsızlık veren, kamu huzurunu bozacak şekilde davranışlarda bulunan 102 şahıs hakkında Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca idari yaptırım cezası uygulandı.
TRAFİKTE KUSURLU SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
Şehrin dört bir yanında kurulan kontrol noktalarında asayişin yanı sıra trafik denetimleri de sıklaştırıldı. Yapılan incelemelerde trafik kurallarını ihlal ettiği, belgelerinde eksiklik olduğu veya çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen 528 araç sürücüsüne idari trafik para cezası kesildi. Çanakkale Emniyeti, vatandaşların huzur ve güvenliği için denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
