muharrem x600

Vali Tavlı Tamamlanan Okulları Denetledi

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.02.2020 - 08:58, Güncelleme: 07.02.2020 - 08:58 3186+ kez okundu.
 

Vali Tavlı Tamamlanan Okulları Denetledi

Vali Orhan Tavlı, Çanakkale il genelinde Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yeniden yapılan okulların inşaatlarını gezerek denetimlerde bulundu.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik ve İl Genel Meclisi Üyesi Turan Tumay  ile birlikte Ayvacık ilçesinde depreme dayanıksız olduğundan dolayı yıkılarak yeniden yapılan Korubaşı İlkokulu/Ortaokulu ile Gülpınar İlkokulu/Ortaokulu binalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Tavlı ayrıca merkez ilçede de 2018 yılında tekrar yapımına başlanan Ömer Mart Ortaokulu ile Ticaret Borsası İlkokulu’nun tamamlanan binalarını yerinde görerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.    İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde yıkılarak yeniden yaptırılan okul ve ek binaları ile ilgili ise şu bilgilendirmelerde bulundu; "17 Ağustos depremi sonrası eğitim kurumlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi kapsamında İlimiz genelinde okul, pansiyon, yemekhane ve kapalı spor salonlarından toplam 35 tanesi güçlendirildi;  33 tanesi ise yıkılarak yeniden yapıldı. Geçici kabulleri yapılan Ayvacık Gülpınar İlkokulu/Ortaokulu, Ayvacık Korubaşı İlkokulu/Ortaokulu,  Lâpseki İsmail Baykut İlkokulu/Ortaokulu, Merkez Ticaret Borsası İlkokulu, Ömer Mart Ortaokulu, Yenice Yeşilyurt İlkokulu ve Yeşilyurt Ortaokulu, önümüzdeki günlerde kapılarını öğrencilerine açacak. İnşaatları bitme aşamasına gelen Biga Fatih İlkokulu ile Lâpseki Umurbey Ortaokulu ise en kısa sürede eğitim öğretime başlayacak."
Vali Orhan Tavlı, Çanakkale il genelinde Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yeniden yapılan okulların inşaatlarını gezerek denetimlerde bulundu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik ve İl Genel Meclisi Üyesi Turan Tumay  ile birlikte Ayvacık ilçesinde depreme dayanıksız olduğundan dolayı yıkılarak yeniden yapılan Korubaşı İlkokulu/Ortaokulu ile Gülpınar İlkokulu/Ortaokulu binalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Tavlı ayrıca merkez ilçede de 2018 yılında tekrar yapımına başlanan Ömer Mart Ortaokulu ile Ticaret Borsası İlkokulu’nun tamamlanan binalarını yerinde görerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde yıkılarak yeniden yaptırılan okul ve ek binaları ile ilgili ise şu bilgilendirmelerde bulundu; "17 Ağustos depremi sonrası eğitim kurumlarının depreme dayanıklı hale getirilmesi kapsamında İlimiz genelinde okul, pansiyon, yemekhane ve kapalı spor salonlarından toplam 35 tanesi güçlendirildi;  33 tanesi ise yıkılarak yeniden yapıldı. Geçici kabulleri yapılan Ayvacık Gülpınar İlkokulu/Ortaokulu, Ayvacık Korubaşı İlkokulu/Ortaokulu,  Lâpseki İsmail Baykut İlkokulu/Ortaokulu, Merkez Ticaret Borsası İlkokulu, Ömer Mart Ortaokulu, Yenice Yeşilyurt İlkokulu ve Yeşilyurt Ortaokulu, önümüzdeki günlerde kapılarını öğrencilerine açacak. İnşaatları bitme aşamasına gelen Biga Fatih İlkokulu ile Lâpseki Umurbey Ortaokulu ise en kısa sürede eğitim öğretime başlayacak."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.