Vali İade Etti, Meclis Komisyona Havale Etti
Vali İade Etti, Meclis Komisyona Havale Etti
Çanakkale İl Genel Meclisi, Valilik tarafından yeniden değerlendirilmek üzere iade edilen ekoturizm dosyalarını görüştü. Toplantıda iade edilen ekoturizm dosyaları oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi.
Çanakkale İl Genel Meclisi daha önce meclisten oy çokluğu ile geçen ancak Çanakkale Valisi Ömer Toraman tarafından yeniden değerlendirilmek üzere meclise iade edilen ekoturizm dosyalarını görüştü. Valilik makamınca, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 15. maddesi kapsamında yeniden görüşülmesi talep edilen ekoturizm içerikli dosyalar, Meclis Başkanı Halil Ertuğrul tarafından tek tek okunarak üyelerin bilgisine sunuldu. Yapılan oylama sonucunda, iade edilen kararların tamamı oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. Yeniden görüşülmesi istenen kararlar arasında, İl Genel Meclisi’nin 24 Kasım 2025 tarihli ve 140–147 numaraları ile 28 Kasım 2025 tarihli 163–169 numaralı kararları yer aldı. Bu kararların tamamının ekoturizm alanındaki planlama ve uygulamalara ilişkin dosyalar olduğu belirtildi.
"25 BİN METREKARE KURALI ESKİ DOSYALARI KAPSAMAZ"
Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, ekoturizm dosyalarına ilişkin getirilen 25 bin metrekare büyüklük şartının sonradan yürürlüğe girdiğini belirterek, bu düzenlemenin 2–3 yıldır bekleyen eski dosyaları kapsamadığını söyledi. Ertuğrul, “ Ekoturizm için 25 bin metrekare şartı yeni getirildi. Bahsettiğimiz dosyalar eski dosyalardır. Komisyonun vereceği karar önemli. Eğer süreç iade edilirse vatandaşın hukuk yoluna gitmesinin önü açılır. Hukuk ne derse boynumuz kıldan incedir” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
