Vali Erkal; “Yangın’da Sabotaj İhtimali Var”

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.07.2016 - 10:10, Güncelleme: 20.07.2016 - 10:10 3002+ kez okundu.
 

Vali Erkal; “Yangın’da Sabotaj İhtimali Var”

Çanakkale'nin merkeze bağlı Güzelyalı köyü yakınlarındaki Dardanos mevkisinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Vali Erkal de bölgeye gelerek yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada “Sabotaj ihtimali” üzeride durduklarını açıkladı.
Vali Hamza Erkal, bölgeye gelerek, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dardanos mevkisinde çıkan yangının, bir vatandaşın attığı sigara izmaritinden çıkmış olabileceğini değerlendirdi. Erkal, "Gerçi görgü tanıklarından birisi, yanmış bir bez atıldığını söylüyor, tabi onlara bakacağız. Soruşturma aşamasında ortaya çıkacak." dedi.   YANMIŞ BEZ ATILDIĞI SÖYLENİYOR   Yangın nedeniyle yaklaşık 1-2 dönüm çamlık alanın zarar gördüğüne işaret eden Erkal, "İtfaiyelerimizin çok yakın olması dolayısıyla, yangına çok erken müdahale edildi. Bu erken müdahaleyle beraber hemen yakındaki helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının tamamen kontrol altına alınabilmesi yaklaşık 1-2 saat devam eder." diye konuştu.   Erkal, alevlerin daha önce toplamış odun ve kütüklere de sıçradığını belirterek, "Bunların yanması devam ediyor. Bunlar köpükle söndürülecek. Korkulacak bir şey yok. Buradan şunu söylemek istiyorum, özellikle yaz aylarında, işte rüzgarın görüyorsunuz, çok yüksek olduğu zamanlarda halkımızın biraz daha dikkatli olması, açık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmariti, yanmaya sebep olacak şeyleri ortaya atmamaları gerekiyor. Özellikle bunu bütün halkımızdan istirham ediyoruz." Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.  
Çanakkale'nin merkeze bağlı Güzelyalı köyü yakınlarındaki Dardanos mevkisinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Vali Erkal de bölgeye gelerek yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada “Sabotaj ihtimali” üzeride durduklarını açıkladı.

Vali Hamza Erkal, bölgeye gelerek, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dardanos mevkisinde çıkan yangının, bir vatandaşın attığı sigara izmaritinden çıkmış olabileceğini değerlendirdi. Erkal, "Gerçi görgü tanıklarından birisi, yanmış bir bez atıldığını söylüyor, tabi onlara bakacağız. Soruşturma aşamasında ortaya çıkacak." dedi.

 

YANMIŞ BEZ ATILDIĞI SÖYLENİYOR

 

Yangın nedeniyle yaklaşık 1-2 dönüm çamlık alanın zarar gördüğüne işaret eden Erkal, "İtfaiyelerimizin çok yakın olması dolayısıyla, yangına çok erken müdahale edildi. Bu erken müdahaleyle beraber hemen yakındaki helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının tamamen kontrol altına alınabilmesi yaklaşık 1-2 saat devam eder." diye konuştu.

 

Erkal, alevlerin daha önce toplamış odun ve kütüklere de sıçradığını belirterek, "Bunların yanması devam ediyor. Bunlar köpükle söndürülecek. Korkulacak bir şey yok. Buradan şunu söylemek istiyorum, özellikle yaz aylarında, işte rüzgarın görüyorsunuz, çok yüksek olduğu zamanlarda halkımızın biraz daha dikkatli olması, açık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmariti, yanmaya sebep olacak şeyleri ortaya atmamaları gerekiyor. Özellikle bunu bütün halkımızdan istirham ediyoruz." Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.