Üç Fidan İdam Edilişlerinin 54. Yılında Çanakkale'de Anıldı

Çanakkale (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.05.2026 - 18:51, Güncelleme: 06.05.2026 - 18:54 7910 kez okundu.
 

Üç Fidan İdam Edilişlerinin 54. Yılında Çanakkale'de Anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 54. yılında Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nden anlamlı açıklama: "Onlar halkın hafızasında taptaze duruyor, mücadeleleri yolumuzu aydınlatıyor."
Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Türkiye devrimci hareketinin önder isimleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 54. yıl dönümünde yürüyüş düzenledi. Golf Çay Bahçesinden başlayıp İskele Meydanında sona eren yürüyüşe CHP İl Başkanı Av.Levent Gürbüz, merkez ilçe başkanı Can Ergun ile belediye meclis üyeleri de katılım gösterdiler.   İskele meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında; 12 Mart askeri darbesi koşullarında hukuk katledilerek verilen idam kararlarının, halkın ve gençliğin mücadelesine gözdağı vermeyi amaçladığı ifade edildi. "HAFIZALARDA TAPTAZE DURUYORLAR" İdamların üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçmesine rağmen Denizlerin halkın belleğinde yer ettiğini belirten platform sözcüleri; "İsimleri çocuklarımızda, idealleri ise mücadelemizde yaşıyor. Onlar emperyalizme ve sömürüye karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesi oldular" dedi.   68 KUŞAĞININ MİRASI Açıklamada, 68 kuşağı önderlerinin sadece üniversitelerde değil; işçilerin grevlerinde, köylülerin hak arayışlarında ve Filistin halkının özgürlük mücadelesinde de en ön safta yer aldıkları hatırlatıldı. Ayrıca Zap Köprüsü üzerinden Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için atılan simgesel temelin önemi vurgulandı. "SON SÖZLERİ MÜCADELEMİZE REHBER" Denizlerin idam sehpasındaki son sözlerinin bugün de toplumsal muhalefet için bir rehber olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Deniz’in, Hüseyin’in ve Yusuf’un 'Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye' haykırışı, bugün işçi sınıfının ve ezilen halkların belleğinde yaşamaya devam ediyor. Bizler bu mirasa sahip çıkıyoruz; yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek bu kavga sürecek."
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 54. yılında Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nden anlamlı açıklama: "Onlar halkın hafızasında taptaze duruyor, mücadeleleri yolumuzu aydınlatıyor."

Çanakkale Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Türkiye devrimci hareketinin önder isimleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 54. yıl dönümünde yürüyüş düzenledi. Golf Çay Bahçesinden başlayıp İskele Meydanında sona eren yürüyüşe CHP İl Başkanı Av.Levent Gürbüz, merkez ilçe başkanı Can Ergun ile belediye meclis üyeleri de katılım gösterdiler.

 

İskele meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında; 12 Mart askeri darbesi koşullarında hukuk katledilerek verilen idam kararlarının, halkın ve gençliğin mücadelesine gözdağı vermeyi amaçladığı ifade edildi.

"HAFIZALARDA TAPTAZE DURUYORLAR"

İdamların üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçmesine rağmen Denizlerin halkın belleğinde yer ettiğini belirten platform sözcüleri; "İsimleri çocuklarımızda, idealleri ise mücadelemizde yaşıyor. Onlar emperyalizme ve sömürüye karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesi oldular" dedi.

 

68 KUŞAĞININ MİRASI

Açıklamada, 68 kuşağı önderlerinin sadece üniversitelerde değil; işçilerin grevlerinde, köylülerin hak arayışlarında ve Filistin halkının özgürlük mücadelesinde de en ön safta yer aldıkları hatırlatıldı. Ayrıca Zap Köprüsü üzerinden Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için atılan simgesel temelin önemi vurgulandı.

"SON SÖZLERİ MÜCADELEMİZE REHBER"

Denizlerin idam sehpasındaki son sözlerinin bugün de toplumsal muhalefet için bir rehber olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Deniz’in, Hüseyin’in ve Yusuf’un 'Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye' haykırışı, bugün işçi sınıfının ve ezilen halkların belleğinde yaşamaya devam ediyor. Bizler bu mirasa sahip çıkıyoruz; yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek bu kavga sürecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Vatandaş Dikkati
(08.05.2026 00:14 - #350)
Bu üç fidanın idam kararını TBMM'de onaylayanlar içinde CHP Milletvekilleri de yok muydu? CHP Milletin hafızası ile dalga geçmeyi ne zaman terk edecek?
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.