TKDK'dan Gökçeadalı Rum Yatırımcılara Destek

İlçelerden (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.09.2014 - 11:40, Güncelleme: 22.09.2014 - 11:40 3088+ kez okundu.
 

TKDK'dan Gökçeadalı Rum Yatırımcılara Destek

Çanakkale Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü, Rum Vakıfları Derneği'nin (RUMVADER) 20 Eylül 2014 tarihinde Gökçeada'da düzenlediği toplantıya katılarak hibe destekleri hakkında bilgi verdi.
Gökçeada'nın Zeytinli köyünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Koordinatörü Ümit Ortan; TKDK desteklerinin, adada yaşayan ya da adaya dönmek isteyen Rum vatandaşlarımız için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Özellikle kırsal turizm destekleriyle hem adanın potansiyelinin değerlendirilebileceğini hem de dedelerinin evini imar etmek isteyen Rum vatandaşlar için bu yatırımların önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi.   İl Koordinatörü Ümit Ortan; adada önemli bir değer olan zeytin için TKDK ile birlikte yapılacak yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verilebileceğini, hazırlanacak projelerle zeytinyağı üretim tesislerinin kurulabileceğini söyleyerek, tüm yatırımcıları TKDK'ya proje hazırlamaya davet etti. Toplantıda TKDK destekleri hakkında sunum yapıldıktan sonra İl Tarım Müdürlüğü'nden yetkililer Kooperatifçilik ve Organik Tarım hakkında bilgilendirme yaptılar. 
Çanakkale Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü, Rum Vakıfları Derneği'nin (RUMVADER) 20 Eylül 2014 tarihinde Gökçeada'da düzenlediği toplantıya katılarak hibe destekleri hakkında bilgi verdi.

Gökçeada'nın Zeytinli köyünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Koordinatörü Ümit Ortan; TKDK desteklerinin, adada yaşayan ya da adaya dönmek isteyen Rum vatandaşlarımız için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Özellikle kırsal turizm destekleriyle hem adanın potansiyelinin değerlendirilebileceğini hem de dedelerinin evini imar etmek isteyen Rum vatandaşlar için bu yatırımların önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi.

 

İl Koordinatörü Ümit Ortan; adada önemli bir değer olan zeytin için TKDK ile birlikte yapılacak yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verilebileceğini, hazırlanacak projelerle zeytinyağı üretim tesislerinin kurulabileceğini söyleyerek, tüm yatırımcıları TKDK'ya proje hazırlamaya davet etti. Toplantıda TKDK destekleri hakkında sunum yapıldıktan sonra İl Tarım Müdürlüğü'nden yetkililer Kooperatifçilik ve Organik Tarım hakkında bilgilendirme yaptılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.