“Tekmeli Saldırgana” CHP’li Kadınlardan Tepki

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2016 - 13:15, Güncelleme: 20.09.2016 - 13:15 3030+ kez okundu.
 

“Tekmeli Saldırgana” CHP’li Kadınlardan Tepki

Çanakkale’de CHP'li kadınlar, İstanbul'da hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için yapılan tekmeli saldırıyı kınadı.
CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl İskele Meydanı’nda partili kadınlar ile birlikte basın açıklaması yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeniyle Ayşegül Terzi'ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Bingöl, Ayşegül Terzi'ye yapılan saldırıda hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinin ve uygulamalarının etken olduğunu belirterek, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin sorgulanması gerektiğine vurgu yaptı.   Nurcan Bingöl, “Hayatımızın her alanına damgasını vuran yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyeti toplumun demokratikleşemediği,  hukukun sağlanamadığı,  bu ortamda şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış bu kez otobüsün içinde kendini göstermiştir. 14 yıllık mevcut zihniyet kadın özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın erkek eşitliğinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya kararlıyız” dedi.   “SALDIRGANIN TUTUKLANMASI TESELLİ ETTİ”   Kadınların toplumda eşit yaşamaları için önlerine çıkan her engel ile savaşacaklarını kaydeden Bingöl, “Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir. Ayşegül Terzi adalet önünde yalnız değildir” diye konuştu. Toplumsal tepkiler karşısında saldırganın tutuklanmasının teselli olduğunu belirten Bingöl, “ CHP olarak laik, çağdaş toplum için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.   “HALKIN TAVİZSİZ DURUŞU TUTUKLATTI”   CHP Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Av.Güneş Pehlivan ise, “Ayşegül’ün kıyafeti bahanedir, asıl sebep sahte demokratların toplum üzerindeki mülkiyet hıncıdır. Saldırgan yakalanmış, ama tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Tepkiler üzerine yeniden tutuklanmıştır. Bu sivil toplum örgütlerinin ve halkın özgürlüklerine karşı tavizsiz duruşudur” dedi. Açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.  
Çanakkale’de CHP'li kadınlar, İstanbul'da hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için yapılan tekmeli saldırıyı kınadı.

CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl İskele Meydanı’nda partili kadınlar ile birlikte basın açıklaması yaptı. İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl bindiği belediye otobüsünde kıyafeti nedeniyle Ayşegül Terzi'ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Bingöl, Ayşegül Terzi'ye yapılan saldırıda hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinin ve uygulamalarının etken olduğunu belirterek, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin sorgulanması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Nurcan Bingöl, “Hayatımızın her alanına damgasını vuran yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyeti toplumun demokratikleşemediği,  hukukun sağlanamadığı,  bu ortamda şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış bu kez otobüsün içinde kendini göstermiştir. 14 yıllık mevcut zihniyet kadın özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın erkek eşitliğinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya kararlıyız” dedi.

 

“SALDIRGANIN TUTUKLANMASI TESELLİ ETTİ”

 

Kadınların toplumda eşit yaşamaları için önlerine çıkan her engel ile savaşacaklarını kaydeden Bingöl, “Ayşegül’e atılan tekme laikliğe, özgürlüğe, insan haklarına atılan tekmedir. Ayşegül Terzi adalet önünde yalnız değildir” diye konuştu. Toplumsal tepkiler karşısında saldırganın tutuklanmasının teselli olduğunu belirten Bingöl, “ CHP olarak laik, çağdaş toplum için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“HALKIN TAVİZSİZ DURUŞU TUTUKLATTI”

 

CHP Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Av.Güneş Pehlivan ise, “Ayşegül’ün kıyafeti bahanedir, asıl sebep sahte demokratların toplum üzerindeki mülkiyet hıncıdır. Saldırgan yakalanmış, ama tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Tepkiler üzerine yeniden tutuklanmıştır. Bu sivil toplum örgütlerinin ve halkın özgürlüklerine karşı tavizsiz duruşudur” dedi. Açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.