Son Rakamlar “647 Kişi, 10 Dershane, 14 Yurt, 5 Dernek…”

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.08.2016 - 20:18, Güncelleme: 01.08.2016 - 20:18 3121+ kez okundu.
 

Son Rakamlar “647 Kişi, 10 Dershane, 14 Yurt, 5 Dernek…”

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, düzenlediği basın toplantısıyla 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar darbe girişimi nedeniyle hakkında işlem yapılan kişilerin toplam 647 kişi olduğunu açıkladı. Vali Erkal ayrıca; FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkisi olan şirket ve derneklerin kapatılarak, kimisinin de ek konularak millileştirildiğini açıkladı.
Çanakkale Valisi Hamza Erkal düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu; “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetler içerisinden bir grup FETO örgütü teröristin kalkışmasıyla Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye çalışması ve bunların karşısında Türk vatandaşlarının direnişleri neticesinde başarısız hale getirilmiş hemen akabinde de bu çeteden kurtarılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin basiretli girişimleri neticesinde; Cumhurbaşkanı ve Bakanlar kurulunca alınmış karar ile Olağan Üstü Hal ilan edilmiştir. Bu OHAL kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi onaylamış ve OHAL’in yürürlüğe geçmesiyle birlikte Bakanlar Kurulu OHAL Kararnameleri çıkartmaya başlamıştır.”   “647 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI”   Söz konusu kararlar neticesinde yapılan uygulamalar, alınan tedbirler ve şimdiye kadar bizim Çanakkale’de elde ettiğimiz rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyük bir kısmı sizlerde takip etmişsinizdir; toplamda 647 personel ile işlem yapıldı. Görevden uzaklaştırılanların sayısı; 434 civarındadır. 9 tane firari şüphelimiz var ki bunlar aranmaktadır. Gözaltı kararı uygulanan kişi sayısı 39’dur. Tutuklanan sayısı 96 kişi olup; mahkemeye çıktıktan sonra serbest bırakılan kişi sayısı 29’dur. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan ve mahkemece devamlı kontrole gelmek şartı ile Salı verilen 37 kişidir. Kamu görevinden çıkartılan şu an itibariyle 2 kişidir. Ancak Jandarma tarafından çıkartılan, sözleşmelerine son verilen 4 kişi bulunuyor. Toplamda 647 kamu personeli hakkında işlem yapıldı.”   “DERNEKLER KAPATILDI.. ŞİRKETLER MİLLİLEŞTİRİLDİ”   “Bunların yanı sıra kapatılan okullar dernekler ve vakıflar var. 5 tane dernek kapatıldı, 4 okul ve 2 tane de dil kursu kapatılmış bulunmaktadır. Bunların kamuya devri sağlanarak millileştirilmişlerdir. Bunlar önümüzdeki dönemde Milli Eğitime bağlı olarak faaliyet göstereceklerdir. Kapatılan etüt merkezi 2 adet, 14 tane de özel öğrenci yurdu kapatıldı. Ayrıca 10 adet dershaneye el konulmuş, devlete devri sağlanmıştır. Devlete aktarılan kurumlarla ilgili olarak Vakıflarla ilgili işlemleri Vakıflar Müdürlüğü, şirketler ile ilgili olanlarla da Defterdarlık işlem yapmaktadır. Bunların tüm sahip oldukları ne varsa hepsinin tek tek sayımları yapılarak millileştirilmiş oldu.” “Şu aşamada yine faaliyetlerimiz son sürat devam ediyor.  Ortaya çıkan ifadeler neticesinde yeni görevden uzaklaştırmalar, gözaltılar mümkün olacaktır. Çünkü her yeni ifade ve deliller ile başka uca ulaşıyoruz. Ulaştığımız noktaların tek tek gereğini yaparak adliyeye sevk ediyoruz. Hukuki işlemler ile ilgili olarak bütün süreç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bizler de hem Valilik olarak hem de kolluk kuvvetleri olarak onlara destek oluyoruz” dedi.    
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, düzenlediği basın toplantısıyla 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar darbe girişimi nedeniyle hakkında işlem yapılan kişilerin toplam 647 kişi olduğunu açıkladı. Vali Erkal ayrıca; FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkisi olan şirket ve derneklerin kapatılarak, kimisinin de ek konularak millileştirildiğini açıkladı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu; “15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetler içerisinden bir grup FETO örgütü teröristin kalkışmasıyla Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye çalışması ve bunların karşısında Türk vatandaşlarının direnişleri neticesinde başarısız hale getirilmiş hemen akabinde de bu çeteden kurtarılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin basiretli girişimleri neticesinde; Cumhurbaşkanı ve Bakanlar kurulunca alınmış karar ile Olağan Üstü Hal ilan edilmiştir. Bu OHAL kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi onaylamış ve OHAL’in yürürlüğe geçmesiyle birlikte Bakanlar Kurulu OHAL Kararnameleri çıkartmaya başlamıştır.”

 

“647 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI”

 

Söz konusu kararlar neticesinde yapılan uygulamalar, alınan tedbirler ve şimdiye kadar bizim Çanakkale’de elde ettiğimiz rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum. Büyük bir kısmı sizlerde takip etmişsinizdir; toplamda 647 personel ile işlem yapıldı. Görevden uzaklaştırılanların sayısı; 434 civarındadır. 9 tane firari şüphelimiz var ki bunlar aranmaktadır. Gözaltı kararı uygulanan kişi sayısı 39’dur. Tutuklanan sayısı 96 kişi olup; mahkemeye çıktıktan sonra serbest bırakılan kişi sayısı 29’dur. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan ve mahkemece devamlı kontrole gelmek şartı ile Salı verilen 37 kişidir. Kamu görevinden çıkartılan şu an itibariyle 2 kişidir. Ancak Jandarma tarafından çıkartılan, sözleşmelerine son verilen 4 kişi bulunuyor. Toplamda 647 kamu personeli hakkında işlem yapıldı.”

 

“DERNEKLER KAPATILDI.. ŞİRKETLER MİLLİLEŞTİRİLDİ”

 

“Bunların yanı sıra kapatılan okullar dernekler ve vakıflar var. 5 tane dernek kapatıldı, 4 okul ve 2 tane de dil kursu kapatılmış bulunmaktadır. Bunların kamuya devri sağlanarak millileştirilmişlerdir. Bunlar önümüzdeki dönemde Milli Eğitime bağlı olarak faaliyet göstereceklerdir. Kapatılan etüt merkezi 2 adet, 14 tane de özel öğrenci yurdu kapatıldı. Ayrıca 10 adet dershaneye el konulmuş, devlete devri sağlanmıştır. Devlete aktarılan kurumlarla ilgili olarak Vakıflarla ilgili işlemleri Vakıflar Müdürlüğü, şirketler ile ilgili olanlarla da Defterdarlık işlem yapmaktadır. Bunların tüm sahip oldukları ne varsa hepsinin tek tek sayımları yapılarak millileştirilmiş oldu.”

“Şu aşamada yine faaliyetlerimiz son sürat devam ediyor.  Ortaya çıkan ifadeler neticesinde yeni görevden uzaklaştırmalar, gözaltılar mümkün olacaktır. Çünkü her yeni ifade ve deliller ile başka uca ulaşıyoruz. Ulaştığımız noktaların tek tek gereğini yaparak adliyeye sevk ediyoruz. Hukuki işlemler ile ilgili olarak bütün süreç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bizler de hem Valilik olarak hem de kolluk kuvvetleri olarak onlara destek oluyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.