Sevindirici Haber İse; Doğalgaz'a Şimdilik Zam Yok!
Sevindirici Haber İse; Doğalgaz'a Şimdilik Zam Yok!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 1 Ekim itibarıyla elektriğe yüzde 14,9 zam yapılacağı bildirildi.
EPDK’den yapılan açıklamada, söz konusu fiyat artışında, bir önceki tarife dönemine göre Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) toptan satış tarifelerindeki değişimin en önemli etken olduğu kaydedildi. Açıklamada, “1 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dahil yüzde 14,9 artış yapılmıştır. Bu kapsamda, 1 Ekim itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 71,02 lira ödenecektir.” ifadeleri kullanıldı.
TEMMUZ’DAN SONRA BİR ZAM DAHA
Elektrik fiyatlarına son olarak 1 Temmuz 2019 tarihinde yüzde 14,98 oranında zam yapılmıştı.
ENERJİ BAKANI: "DOĞALGAZA KISA SÜRE İÇİNDE ZAM YOK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Dönmez, İstanbul’daki 5,8’lik deprem sonrası enerji altyapılarında herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Bakan Dönmez, doğalgaz fiyatlarında kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacağını duyurdu.
Doğalgaz fiyatlarına ilişkin soruyu yanıtlayan Dönmez şunları kaydetti: “Doğalgazda ve petrolde ülkemiz dışa bağlı. Dışarıdan aldığımız ürünü dövizle alıyoruz. Kontrol edemediğimiz bir mekanizma var. Petrol fiyatlarına bağlı olarak gelişiyor. Bugünkü petrol fiyatlarının 6 ay sonra doğalgaz fiyatlarına yansıdığını görüyoruz. Maliyetler değiştikçe tarifelere yansıyacak. Doğalgaz tarafında BOTAŞ fedakarlık yaparak süreci yönetmeye çalışıyor. Kısa vadede herhangi bir değişiklik olmayacak. Uluslararası oluşan fiyatlardan etkileniyoruz. Rafineriler bu fiyatlardan ham petrolü alıyorlar. Fiyat duyarlılığından daha az etkilenmek için enerji ürünlerini verimli kullanılmalı.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
