Nesli Tehdit Altındaki Köpek Balığı Çanakkale'de Kıyıya Vurdu

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2020 - 02:35, Güncelleme: 20.05.2020 - 02:35 4419+ kez okundu.
 

Nesli Tehdit Altındaki Köpek Balığı Çanakkale'de Kıyıya Vurdu

Çanakkale'de altı solungaçlı köpek balığı olarak bilinen balık türü kıyıda ölü bulundu.
Çanakkale'de Barbaros Mahallesi'nde bulunan eski belediye plajında dolaşan kişiler, kumluk bölgedeki hareketsiz köpek balığını fark ederek durumu Çanakkale Belediyesine bildirdi. Ekiplerce köpek balığıyla ilgili çalışma başlatıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer, kıyıya vuran balığın nesli tükenmekte olan altı solungaçlı köpek balığı olduğunu söyledi.   "NESLİ TÜKENMEKTE OLAN ALTI SOLUNGAÇLI KÖPEK BALIĞI" Balığın, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından kırmızı listeyle koruma altında tutulan derin deniz balığı olarak bilindiğini ifade eden Tunçer, "Halk arasında bu balık boz cam göz olarak bilinen bir balık. Altı yarıklı canavar olarak tabir edilen balık hassas türler arasında bulunmakta ve boyları 5 metreye kadar ulaşmaktadır." dedi.   Prof. Dr. Tunçer, balığın Çanakkale'de ilk kez görüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti: "Balık büyük ölçüde zarar görmüş durumda. Karın bölgesinden yaralanmış. Benim tahminim bu zarar büyük tekneler tarafından verilmiş çünkü bizim küçük balıkçılarımız bundan korkarlar ve zarar vermezler. Bu balık kesinlikle insanlara saldırabilen bir balık değildir. Balık çok derin sularda yaşamaktadır."
Çanakkale'de altı solungaçlı köpek balığı olarak bilinen balık türü kıyıda ölü bulundu.

Çanakkale'de Barbaros Mahallesi'nde bulunan eski belediye plajında dolaşan kişiler, kumluk bölgedeki hareketsiz köpek balığını fark ederek durumu Çanakkale Belediyesine bildirdi. Ekiplerce köpek balığıyla ilgili çalışma başlatıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer, kıyıya vuran balığın nesli tükenmekte olan altı solungaçlı köpek balığı olduğunu söyledi.

 

"NESLİ TÜKENMEKTE OLAN ALTI SOLUNGAÇLI KÖPEK BALIĞI"

Balığın, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından kırmızı listeyle koruma altında tutulan derin deniz balığı olarak bilindiğini ifade eden Tunçer, "Halk arasında bu balık boz cam göz olarak bilinen bir balık. Altı yarıklı canavar olarak tabir edilen balık hassas türler arasında bulunmakta ve boyları 5 metreye kadar ulaşmaktadır." dedi.

 

Prof. Dr. Tunçer, balığın Çanakkale'de ilk kez görüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti: "Balık büyük ölçüde zarar görmüş durumda. Karın bölgesinden yaralanmış. Benim tahminim bu zarar büyük tekneler tarafından verilmiş çünkü bizim küçük balıkçılarımız bundan korkarlar ve zarar vermezler. Bu balık kesinlikle insanlara saldırabilen bir balık değildir. Balık çok derin sularda yaşamaktadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.