Mahkemelik Genel Kurul İleri Bir Tarihe Ertelendi

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.12.2016 - 10:32, Güncelleme: 15.12.2016 - 10:32 1985+ kez okundu.
 

Mahkemelik Genel Kurul İleri Bir Tarihe Ertelendi

Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu İdare Mahkemesinin aldığı karar sonucunda henüz açıklanmayan ileri bir tarihe ertelendi.
Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz bugün düzenlediği basın toplantısı ile mahkemelik olan Seçimli Genel Kurulun ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz yaptığı açıklamada; “Çanakkale Kent Konseyi’nin 17 Aralık tarihinde yapılacak olan Genel Kurulu ile ilgili olarak yerel basında farklı yorumlar yapılmakta, kent gündemini de işgal etmektedir. Temel problem bazı derneklerin genel kurula katılıp oy kullanamaması, bazı derneklerin ise oy kullanabilecek olması, kimi dernekler ve kimi kent konseyi mensupları tarafından huzursuzluk ve rahatsızlık ile karşılanmıştır” dedi.   Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz açıklamalarının devamında Çanakkale İdare Mahkemesinin verdiği kararı okuyarak seçimlerin ileri bir tarihe ertelendiğini şu sözlerle ifade etti; “Bu durum Kent Konseyi’nin 11.maddesinin 6.fıkrası ile düzenlenen ve iki yıldan boyuna uygulanan bir uygulamadır. Bu uygulama ile ilgili olarak bir mahkeme kararı geçtiğimiz günlerde bize tebliğ edildi. Çanakkale İdare Mahkemesi’nin 2016/1301 Esas sayılı dosyasından 9 Aralık 2016 tarihli kararı ile Kent Konseyi’nin çalışma yönergesinin organ seçimlerini düzenleyen 11.madde’nin 6.bendinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Mahkeme kararlarının uygulanabilmesi amacıyla Çanakkale Kent Konseyi seçimli genel kurulu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararıyla ertelenmiştir. Seçimli genel kurul süreci ile ilgili olarak takvim daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.  
Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu İdare Mahkemesinin aldığı karar sonucunda henüz açıklanmayan ileri bir tarihe ertelendi.

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz bugün düzenlediği basın toplantısı ile mahkemelik olan Seçimli Genel Kurulun ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz yaptığı açıklamada; “Çanakkale Kent Konseyi’nin 17 Aralık tarihinde yapılacak olan Genel Kurulu ile ilgili olarak yerel basında farklı yorumlar yapılmakta, kent gündemini de işgal etmektedir. Temel problem bazı derneklerin genel kurula katılıp oy kullanamaması, bazı derneklerin ise oy kullanabilecek olması, kimi dernekler ve kimi kent konseyi mensupları tarafından huzursuzluk ve rahatsızlık ile karşılanmıştır” dedi.

 

Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz açıklamalarının devamında Çanakkale İdare Mahkemesinin verdiği kararı okuyarak seçimlerin ileri bir tarihe ertelendiğini şu sözlerle ifade etti; “Bu durum Kent Konseyi’nin 11.maddesinin 6.fıkrası ile düzenlenen ve iki yıldan boyuna uygulanan bir uygulamadır. Bu uygulama ile ilgili olarak bir mahkeme kararı geçtiğimiz günlerde bize tebliğ edildi. Çanakkale İdare Mahkemesi’nin 2016/1301 Esas sayılı dosyasından 9 Aralık 2016 tarihli kararı ile Kent Konseyi’nin çalışma yönergesinin organ seçimlerini düzenleyen 11.madde’nin 6.bendinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Mahkeme kararlarının uygulanabilmesi amacıyla Çanakkale Kent Konseyi seçimli genel kurulu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararıyla ertelenmiştir. Seçimli genel kurul süreci ile ilgili olarak takvim daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.