"Lapseki'deki Susuzluk Sorununu Ne Zaman Çözeceksiniz"

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.05.2021 - 07:37, Güncelleme: 26.05.2021 - 07:37 1604+ kez okundu.
 

"Lapseki'deki Susuzluk Sorununu Ne Zaman Çözeceksiniz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Lâpseki ve bölgede bulunan köylerde yaşanan susuzluk sorununu TBMM gündemine taşıdı. Lâpsekili vatandaşların köprü çalışmalarında özensiz davranıldığını, bu sebeple su borularının patladığı şikayetlerini ve sorunun ne zaman çözüleceğini soru önergesi ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Lâpseki ve bölgede bulunan köylerde yaşanan susuzluk sorununu TBMM gündemine taşıdı. Lâpsekili vatandaşların köprü çalışmalarında özensiz davranıldığını, bu sebeple su borularının patladığı şikayetlerini ve sorunun ne zaman çözüleceğini soru önergesi ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “Çanakkale Lâpseki ilçemizde faaliyette bulunan çiftçilerimiz son günlerde susuzluk sorunuyla uğraşmaktadır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı yol yapım çalışmaları sırasında özensiz davranıldığı, bu nedenle Umurbey Barajı’ndan Lâpseki ilçesine dağılan tarımsal sulama boru hattında sıklıkla patlakların oluştuğu, bu durumun da susuzluğa neden olduğu bölgede yaşayan hemşerilerimiz tarafından dile getirilmektedir. Çiftçiliğin en önemli ekonomik faaliyet olduğu ilçemizde hem ekim hem de sulama zamanında günlerce yaşanan su kesintisi, ürün verimi açısından da büyük bir tehdit unsurudur. Lâpseki’nin neredeyse yüzde 90’ını etkileyen sorun, Merkez, Yeniceköy, İlyasköy, Kocaveli Köyü, Subaşı Köyü gibi ihracata dönük kiraz, şeftali ve domates üretimi yapan bölgelerimizi de olumsuz etkilemektedir” diyerek ilçede yaşanan susuzluk sorununa ve etkilerine dikkat çekti.   CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti; 1. Yaşanan sorundan Bakanlığınızın bilgisi var mıdır? 2. Çiftçilerimizi günlerce susuzluğa mahkûm eden konuyla ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? 3. Çiftçimizin yaşadığı bu sorunun çözümü için ne gibi önlemler alınacaktır? 4. Bölgede yaşayan hemşerilerimizin, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım çalışmaları sırasında özensiz davranıldığı gerekçesiyle su borularının patladığı sözleri üzerine sorunun çözümü için ne gibi bir girişimde bulunulacaktır?  
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Lâpseki ve bölgede bulunan köylerde yaşanan susuzluk sorununu TBMM gündemine taşıdı. Lâpsekili vatandaşların köprü çalışmalarında özensiz davranıldığını, bu sebeple su borularının patladığı şikayetlerini ve sorunun ne zaman çözüleceğini soru önergesi ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Lâpseki ve bölgede bulunan köylerde yaşanan susuzluk sorununu TBMM gündemine taşıdı. Lâpsekili vatandaşların köprü çalışmalarında özensiz davranıldığını, bu sebeple su borularının patladığı şikayetlerini ve sorunun ne zaman çözüleceğini soru önergesi ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.


      
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “Çanakkale Lâpseki ilçemizde faaliyette bulunan çiftçilerimiz son günlerde susuzluk sorunuyla uğraşmaktadır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı yol yapım çalışmaları sırasında özensiz davranıldığı, bu nedenle Umurbey Barajı’ndan Lâpseki ilçesine dağılan tarımsal sulama boru hattında sıklıkla patlakların oluştuğu, bu durumun da susuzluğa neden olduğu bölgede yaşayan hemşerilerimiz tarafından dile getirilmektedir. Çiftçiliğin en önemli ekonomik faaliyet olduğu ilçemizde hem ekim hem de sulama zamanında günlerce yaşanan su kesintisi, ürün verimi açısından da büyük bir tehdit unsurudur. Lâpseki’nin neredeyse yüzde 90’ını etkileyen sorun, Merkez, Yeniceköy, İlyasköy, Kocaveli Köyü, Subaşı Köyü gibi ihracata dönük kiraz, şeftali ve domates üretimi yapan bölgelerimizi de olumsuz etkilemektedir” diyerek ilçede yaşanan susuzluk sorununa ve etkilerine dikkat çekti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek TBMM’ye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti;
1. Yaşanan sorundan Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?
2. Çiftçilerimizi günlerce susuzluğa mahkûm eden konuyla ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?
3. Çiftçimizin yaşadığı bu sorunun çözümü için ne gibi önlemler alınacaktır?
4. Bölgede yaşayan hemşerilerimizin, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım çalışmaları sırasında özensiz davranıldığı gerekçesiyle su borularının patladığı sözleri üzerine sorunun çözümü için ne gibi bir girişimde bulunulacaktır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.