Kırlangıç Göçüne Yağmur Engeli

Bölgesel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2014 - 12:59, Güncelleme: 27.09.2014 - 12:59 4190+ kez okundu.
 

Kırlangıç Göçüne Yağmur Engeli

Sonbaharla birlikte sıcak bölgelere göç etmeye başlayan göçmen kuş türlerinden olan kırlangıçlar, Çanakkale’de yağmur engeline takıldı. Yüzlerce kırlangıç, Bayramiç'te ilçe merkezinde konaklamak zorunda kaldı.
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi dün akşam saatlerinde yüzlerce davetsiz misafirin istilasına uğradı. Şiddetli yağmur yüzünden göç edemeyen kırlangıçlar, Tepecik Mahallesi'nde çevre yolu üzerinde bulunan ağaç, elektrik ve telefon tellerine kondu. Kırlangıçlar mahalle sakinlerini şaşırttı. Aniden bastıran yağmurda yollarına devam edemeyen kırlangıçlar adeta mahalleyi istila etti. Mahalle sakinlerinden Eren Mutlu, ilk kez böyle bir manzara gördüğünü ifade ederek, "“Birden bire yüzlerce kırlangıç mahallenin üzerinde dönerek ağaçlara, elektrik tellerine, telefon tellerine ve evlerin önündeki asmalara konmaya başladı. Pencereyi açıp ne olduğunu anlamaya çalışırken kuşlar içeri girmeye çalışıyordu. Sanırım kış yaklaşmaya başlayınca kırlangıçlar da göçe başladı. Şiddetli yağmur kuşların yolculuğunu engelledi” dedi.
Sonbaharla birlikte sıcak bölgelere göç etmeye başlayan göçmen kuş türlerinden olan kırlangıçlar, Çanakkale’de yağmur engeline takıldı. Yüzlerce kırlangıç, Bayramiç'te ilçe merkezinde konaklamak zorunda kaldı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi dün akşam saatlerinde yüzlerce davetsiz misafirin istilasına uğradı. Şiddetli yağmur yüzünden göç edemeyen kırlangıçlar, Tepecik Mahallesi'nde çevre yolu üzerinde bulunan ağaç, elektrik ve telefon tellerine kondu. Kırlangıçlar mahalle sakinlerini şaşırttı. Aniden bastıran yağmurda yollarına devam edemeyen kırlangıçlar adeta mahalleyi istila etti.


Mahalle sakinlerinden Eren Mutlu, ilk kez böyle bir manzara gördüğünü ifade ederek, "“Birden bire yüzlerce kırlangıç mahallenin üzerinde dönerek ağaçlara, elektrik tellerine, telefon tellerine ve evlerin önündeki asmalara konmaya başladı. Pencereyi açıp ne olduğunu anlamaya çalışırken kuşlar içeri girmeye çalışıyordu. Sanırım kış yaklaşmaya başlayınca kırlangıçlar da göçe başladı. Şiddetli yağmur kuşların yolculuğunu engelledi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.