“İnsanlık Onuruna Vurulmuş Çok Açık Darbedir”

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.10.2025 - 12:31, Güncelleme: 02.10.2025 - 12:31 1218+ kez okundu.
 

“İnsanlık Onuruna Vurulmuş Çok Açık Darbedir”

İsrail’in uluslararası sulardaki hukuksuz müdahalesine ilişkin ÇOMÜ Rektörlüğü kınama mesajı yayınladı.
İsrail’in uluslararası sulardaki hukuksuz müdahalesine ilişkin ÇOMÜ Rektörlüğü kınama mesajı yayınladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu imzası ile yayınlanan kınama mesajında şu ifadeler yer aldı; “Gazze halkına insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırı, yalnızca bir hukuk ihlali değil, insanlık onuruna vurulmuş açık bir darbedir. Bu eylem, masum sivillerin hayatını hiçe sayan, uluslararası vicdanı yaralayan ve devlet terörünün en çıplak örneğini sergileyen bir saldırganlıktır.   Hiçbir meşruiyet zeminine sığmayan bu girişim, tarihe kara bir leke olarak düşmüş, insanlığın ortak değerlerini hedef almıştır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bu vahşeti en sert şekilde kınıyor; devletimizin haklı duruşunun yanında durmaya, mazlumların ve Filistin halkının da sesi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.”  
İsrail’in uluslararası sulardaki hukuksuz müdahalesine ilişkin ÇOMÜ Rektörlüğü kınama mesajı yayınladı.

İsrail’in uluslararası sulardaki hukuksuz müdahalesine ilişkin ÇOMÜ Rektörlüğü kınama mesajı yayınladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu imzası ile yayınlanan kınama mesajında şu ifadeler yer aldı; “Gazze halkına insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na uluslararası sularda İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırı, yalnızca bir hukuk ihlali değil, insanlık onuruna vurulmuş açık bir darbedir. Bu eylem, masum sivillerin hayatını hiçe sayan, uluslararası vicdanı yaralayan ve devlet terörünün en çıplak örneğini sergileyen bir saldırganlıktır.

 

Hiçbir meşruiyet zeminine sığmayan bu girişim, tarihe kara bir leke olarak düşmüş, insanlığın ortak değerlerini hedef almıştır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak bu vahşeti en sert şekilde kınıyor; devletimizin haklı duruşunun yanında durmaya, mazlumların ve Filistin halkının da sesi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.