İmam “Kaçmadım, Buradayım”

Çanakkale 13.01.2016 - 12:26, Güncelleme: 13.01.2016 - 12:26 2173+ kez okundu.
 

İmam “Kaçmadım, Buradayım”

68 ismin yer aldığı, 28 kişinin 3 gün gözaltında kaldığı, 9 kişinin tutuklanmak amacıyla mahkemeye sevk edildiği, mahkemece 5 kişinin tutuklandığı paralel yapı operasyonunda Fetullah Gülen Cemaatinin Çanakkale İmamı olarak nitelendirilen Abdullah Ürker, avukatı aracılığı ile açıklama da bulundu.
Çanakkale Barosu Avukatlarından Mustafa Erol, müvekkili Abdullah Ürker’in Paralel Yapı operasyonu kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığına ifadesini verdiğini belirterek yaptığı açıklamada; “Müvekkilim, 28 Şubat süresince ilahiyat mezunlarının yaşadığı kadro sıkıntısı nedeniyle öğretmenliğe atanamamış, hayatını idame ettirebilmek için çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca tayin edildiği Çanakkale ilinde öğretmenlik yapmaktadır.”   Müvekkili Abdullah Ürker’in firarda veya hakkında herhangi bir tutuklama talebi olmadığını belirten Avukat Mustafa Erol yazılı açıklamasının devamında; “Müvekkilim, Cumhuriyet Başsavcılığında 2015/1846 Haz. Sayılı dosyasında ifadesini vermiş olup, adli kontrol ile salıverilmiştir. Müvekkilim ayda bir kez imza atma şeklinde Adli Kontrole tabidir. Bildiğimiz kadarıyla hakkında hiçbir yakalama ve tutuklama müzakeresi mevcut değildir” ifadelerini kullandı.  
68 ismin yer aldığı, 28 kişinin 3 gün gözaltında kaldığı, 9 kişinin tutuklanmak amacıyla mahkemeye sevk edildiği, mahkemece 5 kişinin tutuklandığı paralel yapı operasyonunda Fetullah Gülen Cemaatinin Çanakkale İmamı olarak nitelendirilen Abdullah Ürker, avukatı aracılığı ile açıklama da bulundu.

Çanakkale Barosu Avukatlarından Mustafa Erol, müvekkili Abdullah Ürker’in Paralel Yapı operasyonu kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığına ifadesini verdiğini belirterek yaptığı açıklamada; “Müvekkilim, 28 Şubat süresince ilahiyat mezunlarının yaşadığı kadro sıkıntısı nedeniyle öğretmenliğe atanamamış, hayatını idame ettirebilmek için çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca tayin edildiği Çanakkale ilinde öğretmenlik yapmaktadır.”

 

Müvekkili Abdullah Ürker’in firarda veya hakkında herhangi bir tutuklama talebi olmadığını belirten Avukat Mustafa Erol yazılı açıklamasının devamında; “Müvekkilim, Cumhuriyet Başsavcılığında 2015/1846 Haz. Sayılı dosyasında ifadesini vermiş olup, adli kontrol ile salıverilmiştir. Müvekkilim ayda bir kez imza atma şeklinde Adli Kontrole tabidir. Bildiğimiz kadarıyla hakkında hiçbir yakalama ve tutuklama müzakeresi mevcut değildir” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.