İlçe Başkanlarından Sonra Yönetimleri de İstifa Ettirilemedi!

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.04.2026 - 13:21, Güncelleme: 16.04.2026 - 13:21 2079 kez okundu.
 

İlçe Başkanlarından Sonra Yönetimleri de İstifa Ettirilemedi!

AK Parti içerisinde Ayhan Gider ve Bülent Turan ekipleri arasındaki mücadele kızışıyor. İl Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun, Turan’ın talimatıyla Gider’e yakın 6 ilçe başkanının istifasını istediği ancak 5 başkanın bu talebe "rest" çekerek görevine devam ettiği ileri sürülüyor. Genel Merkez Koordinatörü Sümeyye Bozkurt’un da devreye girdiği süreçte, yönetim kurulları da istifa etmeyerek başkanlarının arkasında durdu.
AK Parti’nin son genel seçimlerde seçilen tek milletvekili olan Ayhan Gider, aradan geçen yaklaşık 2 yıla rağmen parti içerisinde Bülent Turan ve ekibinin sıkı muhalefeti ile mücadele etmeye devam ediyor. Bunca zaman geçmesine rağmen Ayhan Gider, halen parti içerisindeki Turan ve ekibi ile mücadele ederken, yaşanan süreçte Bülent Turan ve ekibine partililerden de tepkiler gelmeye devam ediyor.   GİDER’E YAKIN 5 İLÇE BAŞKANI DİRENMEYE DEVAM EDİYOR! Turan ve ekibi, Milletvekili Ayhan Gider’in parti ve bürokrasi önünü kesmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Başarısız olmalarına rağmen AK Parti içerisinde özeleştiri bile yapmayan isimler milletvekili olma hırsı ile başarılı olabilecek kadroların oluşturulmasına, başarılı olanların ise tasfiye edilmesi için çalışıyorlar.   TURAN TALİMAT VERDİ AMA İLÇE BAŞKANLARI REST ÇEKTİ! Parti içerisinden edinilen bilgiye göre; bunun son örneği de AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun Ayhan Gider’e yakın 6 ilçe başkanının görevden istifa etmelerini istemesiyle ortaya çıktı. Abdurrahman Kuzu göreve geldiğinden beri defalarca Bülent Turan tarafından gider’e yakın ilçe başkanlarının görevden alınmasını istediği ileri sürüldü.  İkili arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığı, Bülent Turan'ın Abdurrahman Kuzu'ya sert çıkışlar yaptığı ileri sürüldü.   Turan’a daha fazla direnemeyen İl Başkanı Kuzu’nun da ilçe başkanlarının istifalarını istedi. Kuzu’nın isteğine ise sadece Bozcaada İlçe Başkanı Ünsal Yalım uyarak istifa etmişti.   İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA ETMEYİNCE KOORDİNATÖR VEKİL ÇANAKKALE’YE GELDİ! Tarih bir kez daha tekerrür etti; Göktürk ve yönetiminin istifalarını almak için Çanakkale’ye gelen koordinatörler aradan geçen 5 ay sonra bir kez daha istifa almak için Çanakkale’ye geldi. Abdurrahman Kuzu’nun istifa ettiremediği Biga, Lapseki, Gelibolu, Ayvacık, Bayramiç İlçe Başkanlarının istifa etmeleri için bu sefer Çanakkale Koordinatörü Sümeyye Bozkurt tek başına gelerek ilçe başkanları ile bir araya geldi.   BAŞKANLAR İSTİFA ETMEYİNCE, YÖNETİMLERİN İSTİFALARI İSTENDİ! Kuzu ve Bozkurt’un istifa taleplerini red eden ilçe Başkanları istifa ettirilmeyince bu sefer yöntem değiştirildi. Edinilen bilgiye göre; ilçe başkanlarının yönetim kurulundan üçte iki çoğunluk istifa ederse; İlçe Başkanlıkları düşeceğinden; İl Koordinatörü Sümeyye Bozkurt, ilçe yönetimlerini ziyaret ederek istifa etmelerini istedi.   İLÇE YÖNETİMLERİ DE İSTİFA ETMİYOR! Ancak koordinatör Sümeyye Bozkurt ve İl Başkanı Abdurrahman Kuzu ile görüşen ilçe yönetimleri de istifa talepleri karşısında direnç gösterdiler. İlçe başkanlarını yalnız bırakmayan ve istifa çağrılarına olumsuz yanıt veren İlçe Yönetimleri de istifa ettirilmek istenmesi parti tabanında da büyük tepki çekiyor.
AK Parti içerisinde Ayhan Gider ve Bülent Turan ekipleri arasındaki mücadele kızışıyor. İl Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun, Turan’ın talimatıyla Gider’e yakın 6 ilçe başkanının istifasını istediği ancak 5 başkanın bu talebe "rest" çekerek görevine devam ettiği ileri sürülüyor. Genel Merkez Koordinatörü Sümeyye Bozkurt’un da devreye girdiği süreçte, yönetim kurulları da istifa etmeyerek başkanlarının arkasında durdu.

AK Parti’nin son genel seçimlerde seçilen tek milletvekili olan Ayhan Gider, aradan geçen yaklaşık 2 yıla rağmen parti içerisinde Bülent Turan ve ekibinin sıkı muhalefeti ile mücadele etmeye devam ediyor. Bunca zaman geçmesine rağmen Ayhan Gider, halen parti içerisindeki Turan ve ekibi ile mücadele ederken, yaşanan süreçte Bülent Turan ve ekibine partililerden de tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

GİDER’E YAKIN 5 İLÇE BAŞKANI DİRENMEYE DEVAM EDİYOR!

Turan ve ekibi, Milletvekili Ayhan Gider’in parti ve bürokrasi önünü kesmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Başarısız olmalarına rağmen AK Parti içerisinde özeleştiri bile yapmayan isimler milletvekili olma hırsı ile başarılı olabilecek kadroların oluşturulmasına, başarılı olanların ise tasfiye edilmesi için çalışıyorlar.

 

TURAN TALİMAT VERDİ AMA İLÇE BAŞKANLARI REST ÇEKTİ!

Parti içerisinden edinilen bilgiye göre; bunun son örneği de AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun Ayhan Gider’e yakın 6 ilçe başkanının görevden istifa etmelerini istemesiyle ortaya çıktı. Abdurrahman Kuzu göreve geldiğinden beri defalarca Bülent Turan tarafından gider’e yakın ilçe başkanlarının görevden alınmasını istediği ileri sürüldü.  İkili arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığı, Bülent Turan'ın Abdurrahman Kuzu'ya sert çıkışlar yaptığı ileri sürüldü.

 

Turan’a daha fazla direnemeyen İl Başkanı Kuzu’nun da ilçe başkanlarının istifalarını istedi. Kuzu’nın isteğine ise sadece Bozcaada İlçe Başkanı Ünsal Yalım uyarak istifa etmişti.

 

İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA ETMEYİNCE KOORDİNATÖR VEKİL ÇANAKKALE’YE GELDİ!

Tarih bir kez daha tekerrür etti; Göktürk ve yönetiminin istifalarını almak için Çanakkale’ye gelen koordinatörler aradan geçen 5 ay sonra bir kez daha istifa almak için Çanakkale’ye geldi. Abdurrahman Kuzu’nun istifa ettiremediği Biga, Lapseki, Gelibolu, Ayvacık, Bayramiç İlçe Başkanlarının istifa etmeleri için bu sefer Çanakkale Koordinatörü Sümeyye Bozkurt tek başına gelerek ilçe başkanları ile bir araya geldi.

 

BAŞKANLAR İSTİFA ETMEYİNCE, YÖNETİMLERİN İSTİFALARI İSTENDİ!

Kuzu ve Bozkurt’un istifa taleplerini red eden ilçe Başkanları istifa ettirilmeyince bu sefer yöntem değiştirildi. Edinilen bilgiye göre; ilçe başkanlarının yönetim kurulundan üçte iki çoğunluk istifa ederse; İlçe Başkanlıkları düşeceğinden; İl Koordinatörü Sümeyye Bozkurt, ilçe yönetimlerini ziyaret ederek istifa etmelerini istedi.

 

İLÇE YÖNETİMLERİ DE İSTİFA ETMİYOR!

Ancak koordinatör Sümeyye Bozkurt ve İl Başkanı Abdurrahman Kuzu ile görüşen ilçe yönetimleri de istifa talepleri karşısında direnç gösterdiler. İlçe başkanlarını yalnız bırakmayan ve istifa çağrılarına olumsuz yanıt veren İlçe Yönetimleri de istifa ettirilmek istenmesi parti tabanında da büyük tepki çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.