GMKA ve SERDA İşbirliği Yapacaklar

Bölgesel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.08.2014 - 11:51, Güncelleme: 29.08.2014 - 11:51 3399+ kez okundu.
 

GMKA ve SERDA İşbirliği Yapacaklar

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Saray Bosna Bölgesel Kalkınma Ajansı (SERDA) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfında (BİGMEV) düzenlenen imza törenine, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Saray Bosna Büyükelçisi Cihad Erginay, SERDA Müdürü Şefkiya Okeriç, Saraybosna Büyükelçiliği, BİGMEV ve GMKA yetkilileri katıldı. İşbirliği protokolünü, Çanakkale Valisi Çınar ile SERDA Müdürü Okeriç imzaladı.   Vali Ahmet Çınar, GMKA'nın Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinde faaliyet gösteren bir kalkınma ajansı olduğunu belirterek, “SERDA ve GMKA, farklı alanlarda önemli tecrübelere sahip. Bu tecrübeleri en iyi şekilde değerlendirip bölgelerimizde en iyi şekilde uygulayacağız" diye konuştu. İş birliği kapsamında hayata geçirilecek projeler sayesinde yeni istihdam olanakları yaratılacağına işaret eden Çınar, "Olumlu sonuçlar alacağımıza eminim" dedi.   Büyükelçi Erginay da Saraybosna Büyükelçiliği olarak bu ve benzeri projelere destek olmayı sürdüreceklerini belirterek, dün de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı (REDAH) arasında işbirliği protokolü imzalandığını ve atılan bu adımların iki ülke arasındaki işbirliği zincirinin birer halkası olduğunu ifade etti. SERDA Müdürü Okeriç ise protokolün söz konusu iki bölge arasındaki iş adamlarının doğrudan bağlantı içinde olmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile Saray Bosna Bölgesel Kalkınma Ajansı (SERDA) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfında (BİGMEV) düzenlenen imza törenine, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Saray Bosna Büyükelçisi Cihad Erginay, SERDA Müdürü Şefkiya Okeriç, Saraybosna Büyükelçiliği, BİGMEV ve GMKA yetkilileri katıldı. İşbirliği protokolünü, Çanakkale Valisi Çınar ile SERDA Müdürü Okeriç imzaladı.

 

Vali Ahmet Çınar, GMKA'nın Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinde faaliyet gösteren bir kalkınma ajansı olduğunu belirterek, “SERDA ve GMKA, farklı alanlarda önemli tecrübelere sahip. Bu tecrübeleri en iyi şekilde değerlendirip bölgelerimizde en iyi şekilde uygulayacağız" diye konuştu. İş birliği kapsamında hayata geçirilecek projeler sayesinde yeni istihdam olanakları yaratılacağına işaret eden Çınar, "Olumlu sonuçlar alacağımıza eminim" dedi.

 

Büyükelçi Erginay da Saraybosna Büyükelçiliği olarak bu ve benzeri projelere destek olmayı sürdüreceklerini belirterek, dün de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı (REDAH) arasında işbirliği protokolü imzalandığını ve atılan bu adımların iki ülke arasındaki işbirliği zincirinin birer halkası olduğunu ifade etti. SERDA Müdürü Okeriç ise protokolün söz konusu iki bölge arasındaki iş adamlarının doğrudan bağlantı içinde olmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.