Genel Sekreter Eliuz İddialara Cevap Verdi; 'Araştırıyoruz'

İlçelerden (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.09.2014 - 14:55, Güncelleme: 19.09.2014 - 14:55 2963+ kez okundu.
 

Genel Sekreter Eliuz İddialara Cevap Verdi; 'Araştırıyoruz'

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Kenan Eliuz, basına yansıyan Nedim Yazan isimli vatandaşın Çanakkale Devlet Hastanesi’nden kovulduğu iddialarına ilişkin yaptığı bilgilendirmede; “Çanakkale Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelen bu olayla ilgili olarak tüm tarafların bilgisine başvurulması ve kurumumuz açısından hatalı bir işlem varsa soruşturma yapılmak üzere soruşturmacı görevlendirilmiştir” dedi.
Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Kenan Eliuz, basına yansıyan Nedim Yazan isimli vatandaşın Çanakkale Devlet Hastanesi’nden kovulduğu iddialarına ilişkin yaptığı bilgilendirmede; "Bilindiği gibi Acil servisler ve acil servislere hasta taşıyan 112 ambulansları günün 24 saatinde, trafik kazası sonucu ölümcül yaralanmalar, kalp krizleri, beyin kanamaları, damar tıkanıklıkları gibi ani gelişen ve hayatımızı kaybetmemize sebep olacak sağlık sorunlarında hayatımızı kurtaran birimlerdir" diyerek açıklamalarına şöyle devam etti;   Her Vatandaşın Eksiksiz Sağlık Hizmeti Alma Hakkı Vardır   "Ancak maalesef, acil servislere hasta yetiştirmeye çalışan 112 ambulans servislerini sürekli olarak telefonla arayan ve gerçek hastaların ulaşmasını engelleyenler olabilmektedir. Kurulan numara tespit sistemleri ile bu tür kötü niyetli aramalar en az düzeye inmiştir.  Buna karşılık acil bir durumu olmamasına rağmen acil servise başvuran veya acil servise getirilen hasta oranı giderek azalmakla beraber hala oldukça yüksektir. Acil servisteki ekibin gereksiz yere meşgul edildiği her durum az sonra o acile muhtaç olacak hastanın hayatını etkileyebilir. Her vatandaşımızın, Aciliyeti ölçüsünde olmak üzere, gerekiyorsa hava ambulansı dâhil olmak üzere her türlü acil müdahale hizmetinden yararlanma hakkı vardır ve bu hizmet konusunda da ihmal söz konusu değildir.   Hastaneye Yatırıldı, Yakınlarına ulaşıldı   "Olay gecesi saat 00.30 da durum bir vatandaş tarafından bana telefonla bildirildi Acil servisi arayarak doktor beyle görüştüm ve durum hakkında bilgi aldım sonra gerekli talimatı verdim şahıs o gece tıbbi bir durumu olmamasına rağmen sosyal endikasyonla hastaneye yatırıldı ve sosyal hizmet uzmanına bildirilerek yakınlarına ulaşıldı (Çorlu). Yıllardır acil servisimizde görevini başarı ile yürüten, birçok vatandaşımızı hayata döndüren acil servis ekibimiz tarafından her türlü ihtimal düşünülerek gerekli muayeneden geçirilmiş ancak tıbbi anlamda acil servisimizde veya hastanemizde tedavi edilmesini gerektirecek “Acil Anlamında” hastalığı olmadığı tespit edilmiş ve alkol probleminin gerekiyorsa tedavisi için bu konu ile ilgili birimlerle irtibata geçilmiştir."   Soruşturmacı Görevlendirildi, Hatalı İşlem Varsa Gereken Yapılır   Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Kenan Eliuz açıklamalarının devamında ise iddiaları araştırmak için soruşturmacı görevlendirildiğini belirterek; "Ayrıca Birliğimize bağlı faaliyet gösteren Çanakkale Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelen bu olayla ilgili olarak tüm tarafların bilgisine başvurulması ve kurumumuz açısından hatalı bir işlem varsa soruşturma yapılmak üzere soruşturmacı görevlendirilmiştir" dedi.  
Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Kenan Eliuz, basına yansıyan Nedim Yazan isimli vatandaşın Çanakkale Devlet Hastanesi’nden kovulduğu iddialarına ilişkin yaptığı bilgilendirmede; “Çanakkale Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelen bu olayla ilgili olarak tüm tarafların bilgisine başvurulması ve kurumumuz açısından hatalı bir işlem varsa soruşturma yapılmak üzere soruşturmacı görevlendirilmiştir” dedi.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Kenan Eliuz, basına yansıyan Nedim Yazan isimli vatandaşın Çanakkale Devlet Hastanesi’nden kovulduğu iddialarına ilişkin yaptığı bilgilendirmede; "Bilindiği gibi Acil servisler ve acil servislere hasta taşıyan 112 ambulansları günün 24 saatinde, trafik kazası sonucu ölümcül yaralanmalar, kalp krizleri, beyin kanamaları, damar tıkanıklıkları gibi ani gelişen ve hayatımızı kaybetmemize sebep olacak sağlık sorunlarında hayatımızı kurtaran birimlerdir" diyerek açıklamalarına şöyle devam etti;

 

Her Vatandaşın Eksiksiz Sağlık Hizmeti Alma Hakkı Vardır

 

"Ancak maalesef, acil servislere hasta yetiştirmeye çalışan 112 ambulans servislerini sürekli olarak telefonla arayan ve gerçek hastaların ulaşmasını engelleyenler olabilmektedir. Kurulan numara tespit sistemleri ile bu tür kötü niyetli aramalar en az düzeye inmiştir.  Buna karşılık acil bir durumu olmamasına rağmen acil servise başvuran veya acil servise getirilen hasta oranı giderek azalmakla beraber hala oldukça yüksektir. Acil servisteki ekibin gereksiz yere meşgul edildiği her durum az sonra o acile muhtaç olacak hastanın hayatını etkileyebilir. Her vatandaşımızın, Aciliyeti ölçüsünde olmak üzere, gerekiyorsa hava ambulansı dâhil olmak üzere her türlü acil müdahale hizmetinden yararlanma hakkı vardır ve bu hizmet konusunda da ihmal söz konusu değildir.

 

Hastaneye Yatırıldı, Yakınlarına ulaşıldı

 

"Olay gecesi saat 00.30 da durum bir vatandaş tarafından bana telefonla bildirildi Acil servisi arayarak doktor beyle görüştüm ve durum hakkında bilgi aldım sonra gerekli talimatı verdim şahıs o gece tıbbi bir durumu olmamasına rağmen sosyal endikasyonla hastaneye yatırıldı ve sosyal hizmet uzmanına bildirilerek yakınlarına ulaşıldı (Çorlu). Yıllardır acil servisimizde görevini başarı ile yürüten, birçok vatandaşımızı hayata döndüren acil servis ekibimiz tarafından her türlü ihtimal düşünülerek gerekli muayeneden geçirilmiş ancak tıbbi anlamda acil servisimizde veya hastanemizde tedavi edilmesini gerektirecek “Acil Anlamında” hastalığı olmadığı tespit edilmiş ve alkol probleminin gerekiyorsa tedavisi için bu konu ile ilgili birimlerle irtibata geçilmiştir."

 

Soruşturmacı Görevlendirildi, Hatalı İşlem Varsa Gereken Yapılır

 

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Kenan Eliuz açıklamalarının devamında ise iddiaları araştırmak için soruşturmacı görevlendirildiğini belirterek; "Ayrıca Birliğimize bağlı faaliyet gösteren Çanakkale Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelen bu olayla ilgili olarak tüm tarafların bilgisine başvurulması ve kurumumuz açısından hatalı bir işlem varsa soruşturma yapılmak üzere soruşturmacı görevlendirilmiştir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.