Gelibolu Devlet Hastanesinde Ne Oluyor?
Gelibolu Devlet Hastanesinde Ne Oluyor?
Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar yaptığı basın açıklamasında Gelibolu Devlet Hastanesinde çalışmakta olan Sağlık-Sen temsilcisinin cezai müeyyide uygulamak suretiyle görev yerinin değiştirilmesine ve söz konusu temsilcinin telefonla taciz edildiği iddialarında bulunarak Gelibolu Devlet Hastanesinde yaşananları kamuoyu ile paylaştı.
Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, yaptığı basın açıklamasında yaşanan olayları şu ifadelerle anlattı; “Bilindiği gibi geçen hafta basınla paylaşmış olduğumuz Gelibolu Devlet Hastanesi temsilcimizin bir soruşturma kapsamında cezai müeyyide uygulanmak suretiyle yeri değiştirilmiş ve Ayvacık Devlet Hastanesine tayini yapılmıştır. Bu konu ile ilgili olarak sendika Genel Merkezimizce konu araştırılmış ve yapılan haksızlık çerçevesinde konu yargıya taşınmıştır. Ancak görev yerinde ayrılışı ile ilgili nedeni bilinmeyen sebeplerce temsilcimiz telefonla defalarca aranıp ayrılışını ne zaman yapacağı konusunda tacize maruz kalmıştır. Ailesinin durumu göz önünde bulundurulmadan yapılan tayinin üzerine bir de aranıp biran önce ayrılışını yapmasının istenmesinin altında art niyet aramaktayız. Soruşturma konusuyla ilgili olarak daha İl Disiplin Kurulu görüşmesi yapılması beklenmeden cezai işlem uygulanmıştır. Temsilcimiz yapılan baskılar neticesinde ayrılışını yapmak suretiyle kurumdan ilişiğini kesmiş bulunmaktadır.”
“Ancak soruşturma kapsamında sadece temsilcimizin tayininin yapılmış olması Genel Merkezimizi ve Şubemizi rahatsız etmiş ve konu şahsımca Genel Sekretere bildirilmiştir. Genel Sekreterin konuya dâhil olmasıyla birlikte haksızlık bir nebze önlenmiş ve diğer kişilerinde tayinleri farklı yerlere yapılmıştır. Lakin nedeni bilinmeyen sebep veya sebeplerden dolayı diğer iki kişinin ayrılışları gerçekleştirilmemiştir. İzine ayrılan sorumlu biyokimya uzmanının izin bitiminde göreve başlamadığı ve rapor almak suretiyle izinden dönmediği tarafımızca tespit edilmiştir. Raporunun ne zaman aldığı ve fenne uygun olup olmadığının kurumca tespitinin yapılmasının ve yeni tayin yerlerine bir an önce başlatılmasının adaletli ve hakkaniyetli olacağı görüşündeyim.”
“Genel Sekreterliğimizin konuya gerekli hassasiyeti göstereceği inancındayım. Herkese eşit mesafede olmak ve eşit ölçülerde davranış göstermek Genel Sekreterliğin asli görevlerinden olup bu konuyla ilgili hassasiyetini, bünyesinde çalışan personele ve kamuoyuna da yansıtacağına olan inancımız tamdır ve gösterileceği hassasiyetten dolayı tüm kamuoyu önünde kendilerine teşekkür ederim.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

