FETÖ/PDY Sanıklarına Tahliye Çıkmadı

Aynalı Pazar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.09.2016 - 08:32, Güncelleme: 12.09.2016 - 08:32 1832+ kez okundu.
 

FETÖ/PDY Sanıklarına Tahliye Çıkmadı

26 Aralık 2015 tarihinde Çanakkale’de başlatılan FETÖ/PDY davasının 3.duruşması tamamlandı. 68 sanıklı çok sayıda mağdur ve müştekinin bulunduğu davada mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye taleplerini red etti.
Çanakkale’de 26 Aralık 2015 tarihinde başlatılan; Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen FETO/PYD davasının üçüncü oturumu 9 Eylül 2016 tarihinde görüldü. Aralarında eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, İşadamı Hikmet Sezen, ulusal basında Çanakkale İmamı olarak yer alan Abdullah Ülker gibi sanıklarında yer aldığı, ÇTSO Başkanı Bülend Engin gibi çok sayıda işadamının mağdur ve müşteki sıfatıyla isminin geçtiği davanın üçüncü oturumundan tahliye çıkmadı.   TAHLİYE VE TEDBİR KARARLARININ KALDIRILMASI RED EDİLDİ   Edinilen bilgiye göre; Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkeme heyeti yeni delil ve ifadeler sonrasında sanıkların ifadeleri dinledi. Tutuklu sanıkların avukatlarının tahliye ve sanıklara ait mal varlıkları üzerindeki tedbir kararının kaldırılma taleplerini mahkeme heyeti inceledi. Talepleri inceleyen Mahkeme heyeti avukatların tutuksuz yargılanma ve sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir taleplerini red etti. Mahkeme heyeti ayrıca davanın bir sonraki oturumunun 14 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına karar verdi.   DAVANIN ÖZETİ   26 Aralık 2015 tarihinde sabah saatlerinde önceden belirlenen 32 adrese operasyon düzenleyen Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri aralarında eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, İşadamı Hikmet Sezen, ulusal basında Çanakkale İmamı olarak yer alan Abdullah Ülker gibi çok sayıda akademisyen ve işadamı gözaltına alınmıştı. Devam eden soruşturma süreci ve elde edilen bilgiler doğrultusunda aralıklarla düzenlenen operasyonlar dava dosyası için Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı 368 sayfalık iddianame hazırlamıştı. 68 sanığın suçlandığı iddianamede sanıkların; 2011 ve 2015 tarihleri arasında çeşitli defalar ve yöntemlerle dolandırıcılık yapma, evrakta sahtecilik, silahlı terör örgütüne üye olmak, devleti bilerek ve isteyerek dolandırma suçu gibi birçok suçtan yargılanmalarını talep etmişti.  
26 Aralık 2015 tarihinde Çanakkale’de başlatılan FETÖ/PDY davasının 3.duruşması tamamlandı. 68 sanıklı çok sayıda mağdur ve müştekinin bulunduğu davada mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye taleplerini red etti.

Çanakkale’de 26 Aralık 2015 tarihinde başlatılan; Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen FETO/PYD davasının üçüncü oturumu 9 Eylül 2016 tarihinde görüldü. Aralarında eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, İşadamı Hikmet Sezen, ulusal basında Çanakkale İmamı olarak yer alan Abdullah Ülker gibi sanıklarında yer aldığı, ÇTSO Başkanı Bülend Engin gibi çok sayıda işadamının mağdur ve müşteki sıfatıyla isminin geçtiği davanın üçüncü oturumundan tahliye çıkmadı.

 

TAHLİYE VE TEDBİR KARARLARININ KALDIRILMASI RED EDİLDİ

 

Edinilen bilgiye göre; Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkeme heyeti yeni delil ve ifadeler sonrasında sanıkların ifadeleri dinledi. Tutuklu sanıkların avukatlarının tahliye ve sanıklara ait mal varlıkları üzerindeki tedbir kararının kaldırılma taleplerini mahkeme heyeti inceledi. Talepleri inceleyen Mahkeme heyeti avukatların tutuksuz yargılanma ve sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir taleplerini red etti. Mahkeme heyeti ayrıca davanın bir sonraki oturumunun 14 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına karar verdi.

 

DAVANIN ÖZETİ

 

26 Aralık 2015 tarihinde sabah saatlerinde önceden belirlenen 32 adrese operasyon düzenleyen Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri aralarında eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, İşadamı Hikmet Sezen, ulusal basında Çanakkale İmamı olarak yer alan Abdullah Ülker gibi çok sayıda akademisyen ve işadamı gözaltına alınmıştı. Devam eden soruşturma süreci ve elde edilen bilgiler doğrultusunda aralıklarla düzenlenen operasyonlar dava dosyası için Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı 368 sayfalık iddianame hazırlamıştı. 68 sanığın suçlandığı iddianamede sanıkların; 2011 ve 2015 tarihleri arasında çeşitli defalar ve yöntemlerle dolandırıcılık yapma, evrakta sahtecilik, silahlı terör örgütüne üye olmak, devleti bilerek ve isteyerek dolandırma suçu gibi birçok suçtan yargılanmalarını talep etmişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.