Engelli ve Eski Hükümlüler İş Bulma Sorunu Yaşıyor!

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2024 - 15:22, Güncelleme: 30.07.2024 - 15:22 2519+ kez okundu.
 

Engelli ve Eski Hükümlüler İş Bulma Sorunu Yaşıyor!

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı üçüncü toplantısı Çanakkale Valisi Ömer Toraman başkanlığında düzenlendi. Toplantıda engelli ve eski hükümlü bireylerin iş bulma sorunları görüşüldü. Vali Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Muharrem Erkek daha sonra ÇTSO Yönetim Kuruluna ziyarette bulundular.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı üçüncü toplantısı Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Kurul Üyesi Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Semizoğlu’nun da katıldığı ve ÇTSO ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, ÇOMÜ Biga İİBF Prof Dr. Bünyamin Bacak, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Erhan Palaoğlu, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Vildan Özkan, GMKA Koordinatörü Recai Başaran, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi M. İsmet Gökçek, TİSK Temsilci Vekili Çiğdem Farnad, TÜRK-İŞ Temsilcisi Hakan Baytur ve Çanakkale TSO Genel Sekreteri Sema Sandal ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.   ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLER İŞ BULMA SORUNU YAŞIYOR! Toplantıda; Çanakkale’deki mevsimlik tarım işçilerinin durumu ve tarımda çocuk işçiliği hakkında Tarım İl Müdürlüğü tarafından, Kadın İstihdamına ilişkin, Ocak-Haziran ayları arasında İŞKUR faaliyetleri hakkında kurul üyelerine bilgilendirme yapıldı. Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının nasıl kullanılacağı da görüşüldü. Yetkili Komisyona gönderilecek engelli projelerinin Kurul onayına sunulması, denetim kurullarının 2024 Nisan-Mayıs-Haziran aylarına ait raporların Kurul onayına sunulmasının ardından yıl içerisinde planlanan kurs ve programlar konuları görüşüldü. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, kurum kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri ile son buldu. VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINDAN ÇTSO YÖNETİMİNE ZİYARET Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Muharrem Erkek toplantı sonrasında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna ziyarette bulundu. ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ziyarete İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Turgay Kılıç ve Ahmet Çelik ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.   Ziyaretle ilgili bilgi veren Başkan Semizoğlu; “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı ardından Sayın Valimiz bizleri de ziyaret etti. Odamızın çalışmaları, öncelikli sektörlerimiz, İlimiz ekonomisi ile ilgili bilgilendirmede bulunduk. Kendilerine yakın zamanda daha geniş kapsamlı bir sunum arz edeceğiz. Sayın Valimizin yeni görev yeri Çanakkale’mizin hayırlı olmasını dileyerek İlimiz için yapılacak tüm çalışmalara desteğimizi ifade ettik. Ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı üçüncü toplantısı Çanakkale Valisi Ömer Toraman başkanlığında düzenlendi. Toplantıda engelli ve eski hükümlü bireylerin iş bulma sorunları görüşüldü. Vali Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Muharrem Erkek daha sonra ÇTSO Yönetim Kuruluna ziyarette bulundular.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı üçüncü toplantısı Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Kurul Üyesi Yönetim Kurulu Başkanımız Selçuk Semizoğlu’nun da katıldığı ve ÇTSO ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, ÇOMÜ Biga İİBF Prof Dr. Bünyamin Bacak, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Erhan Palaoğlu, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Vildan Özkan, GMKA Koordinatörü Recai Başaran, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi M. İsmet Gökçek, TİSK Temsilci Vekili Çiğdem Farnad, TÜRK-İŞ Temsilcisi Hakan Baytur ve Çanakkale TSO Genel Sekreteri Sema Sandal ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

 

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLER İŞ BULMA SORUNU YAŞIYOR!

Toplantıda; Çanakkale’deki mevsimlik tarım işçilerinin durumu ve tarımda çocuk işçiliği hakkında Tarım İl Müdürlüğü tarafından, Kadın İstihdamına ilişkin, Ocak-Haziran ayları arasında İŞKUR faaliyetleri hakkında kurul üyelerine bilgilendirme yapıldı. Engelli ve Eski Hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının nasıl kullanılacağı da görüşüldü. Yetkili Komisyona gönderilecek engelli projelerinin Kurul onayına sunulması, denetim kurullarının 2024 Nisan-Mayıs-Haziran aylarına ait raporların Kurul onayına sunulmasının ardından yıl içerisinde planlanan kurs ve programlar konuları görüşüldü. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, kurum kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri ile son buldu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINDAN ÇTSO YÖNETİMİNE ZİYARET

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Muharrem Erkek toplantı sonrasında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna ziyarette bulundu. ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ziyarete İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Turgay Kılıç ve Ahmet Çelik ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

 

Ziyaretle ilgili bilgi veren Başkan Semizoğlu; “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı ardından Sayın Valimiz bizleri de ziyaret etti. Odamızın çalışmaları, öncelikli sektörlerimiz, İlimiz ekonomisi ile ilgili bilgilendirmede bulunduk. Kendilerine yakın zamanda daha geniş kapsamlı bir sunum arz edeceğiz. Sayın Valimizin yeni görev yeri Çanakkale’mizin hayırlı olmasını dileyerek İlimiz için yapılacak tüm çalışmalara desteğimizi ifade ettik. Ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.