Emine Şenlikoğlu Konferansına Bir Tepkide CHP’den

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.04.2016 - 12:53, Güncelleme: 09.04.2016 - 12:53 3776+ kez okundu.
 

Emine Şenlikoğlu Konferansına Bir Tepkide CHP’den

CHP Milletvekili Muharrem Erkek’in ardından CHP Biga İlçe Başkanlığıda ilahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu’nun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullardaki kız öğrencilerin ders saatlerinde konferansa götürülmesine tepki gösterdiler.
CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan yaptığı yazılı açıklamada kız öğrencilerin konusu açıklanmayan ve ders saatleri içerisinde ilçedeki bazı ilk ve ortaokullardaki öğrencilerin Emine Şenlikoğlu tarafından verilen “Kadınlar Neden Türban Takmalıdır?” isimli konferansa götürülmesine tepki gösterdi. Ceylan yaptığı açıklamada; “İlçemizde 05 Nisan Salı günü saat 14.00’te Kültür Sarayında İlahiyatçı Yazar olarak tanıtılan Emine Şenlikoğlu isimli bir bayan tarafından Biga İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik bir konferans verilmiştir. Ders saatinde kız öğrencilere yönelik olarak yapılan bu konferans için öğrencilerin velilerinden izin alınmamıştır. İzin alınmadan bir konferansa öğrencilerin götürülebilmesi için konferansın okul müfredatı içerisinde yer alan eğitim amaçlı bir konferans olması ve alanında yetkin kişilerce verilmesi gereklidir.”   SADECE KIZ ÖĞRENCİLER KONFERANS GÖTÜRÜLDÜ    Bu konferans bu niteliklerden hiçbirini taşımamaktadır. Bunu düzenleyen Milli Eğitim Müdürü Erdal Arslan, Şube Müdürü Müjdat Yüksel ve konferansa katılım sağlayan tüm okul müdürleri suç işlemektedirler. Böyle bir konferans ancak okul saatleri dışında ve öğrenci velilerinin yazılı izni alınarak yapılabilir. Konferans hakkında okullara gönderilen 04 Nisan tarih ve 3794812 sayılı Şube Müdürü Müjdat Yüksel imzalı yazıda konferansın konusundan bahsedilmemektedir. Gidecek öğrencilere de hiçbir şekilde konferansın konusu hakkında bilgi verilmemiştir.”   KONFERANSIN KONUSU “KADINLAR NEDEN TÜRBAN TAKMALIDIR?”   “Konferansın konusunu öğrenciler oraya gittiklerinde öğrenmişlerdir. Götürülen öğrencilerden ve medyadan öğrendiğimiz kadarıyla konferansın konusu ‘Kadınlar neden türban takmalıdır ?’ şeklindedir. Böyle kişisel inanç özgürlüğüyle ilgili bir konudaki konferansa, öğrencilerin konuyu bilmeden götürülmeleri yanlıştır. Türban konusu öğrencinin ve ailesinin kendi vereceği bir karardır. Eğitimi ve okulları bu gibi konulara sürüklemek hiçbir fayda sağlamaz. Son dönemde bazı çevrelerin Biga İlçe Milli Eğitimiyle işbirliği içerisinde bu tip faaliyetleri arttırdıkları tarafımızca gözlemlenmektedir.”   KAYMAKAMI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ   “Biga Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı olarak bu faaliyetleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü kınıyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Milletvekilimiz Muharrem Erkek’te bu konuyla ilgili meclis başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Sayı Nabi Avcı’nın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi vermiştir. Velilerden izin alınmadan, belli bir düşünceye hizmet ettiğini düşündüğümüz bir konferansa, ders saatleri içerisinde öğrencilerin götürülmesini sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Arslan ve Şube Müdürü Müjdat Yüksel hakkında soruşturma açılması talebiyle sayın kaymakamımızı göreve davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.  
CHP Milletvekili Muharrem Erkek’in ardından CHP Biga İlçe Başkanlığıda ilahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu’nun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullardaki kız öğrencilerin ders saatlerinde konferansa götürülmesine tepki gösterdiler.

CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan yaptığı yazılı açıklamada kız öğrencilerin konusu açıklanmayan ve ders saatleri içerisinde ilçedeki bazı ilk ve ortaokullardaki öğrencilerin Emine Şenlikoğlu tarafından verilen “Kadınlar Neden Türban Takmalıdır?” isimli konferansa götürülmesine tepki gösterdi. Ceylan yaptığı açıklamada; “İlçemizde 05 Nisan Salı günü saat 14.00’te Kültür Sarayında İlahiyatçı Yazar olarak tanıtılan Emine Şenlikoğlu isimli bir bayan tarafından Biga İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik bir konferans verilmiştir. Ders saatinde kız öğrencilere yönelik olarak yapılan bu konferans için öğrencilerin velilerinden izin alınmamıştır. İzin alınmadan bir konferansa öğrencilerin götürülebilmesi için konferansın okul müfredatı içerisinde yer alan eğitim amaçlı bir konferans olması ve alanında yetkin kişilerce verilmesi gereklidir.”

 

SADECE KIZ ÖĞRENCİLER KONFERANS GÖTÜRÜLDÜ

 

 Bu konferans bu niteliklerden hiçbirini taşımamaktadır. Bunu düzenleyen Milli Eğitim Müdürü Erdal Arslan, Şube Müdürü Müjdat Yüksel ve konferansa katılım sağlayan tüm okul müdürleri suç işlemektedirler. Böyle bir konferans ancak okul saatleri dışında ve öğrenci velilerinin yazılı izni alınarak yapılabilir. Konferans hakkında okullara gönderilen 04 Nisan tarih ve 3794812 sayılı Şube Müdürü Müjdat Yüksel imzalı yazıda konferansın konusundan bahsedilmemektedir. Gidecek öğrencilere de hiçbir şekilde konferansın konusu hakkında bilgi verilmemiştir.”

 

KONFERANSIN KONUSU “KADINLAR NEDEN TÜRBAN TAKMALIDIR?”

 

“Konferansın konusunu öğrenciler oraya gittiklerinde öğrenmişlerdir. Götürülen öğrencilerden ve medyadan öğrendiğimiz kadarıyla konferansın konusu ‘Kadınlar neden türban takmalıdır ?’ şeklindedir. Böyle kişisel inanç özgürlüğüyle ilgili bir konudaki konferansa, öğrencilerin konuyu bilmeden götürülmeleri yanlıştır. Türban konusu öğrencinin ve ailesinin kendi vereceği bir karardır. Eğitimi ve okulları bu gibi konulara sürüklemek hiçbir fayda sağlamaz. Son dönemde bazı çevrelerin Biga İlçe Milli Eğitimiyle işbirliği içerisinde bu tip faaliyetleri arttırdıkları tarafımızca gözlemlenmektedir.”

 

KAYMAKAMI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

 

“Biga Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı olarak bu faaliyetleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü kınıyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Milletvekilimiz Muharrem Erkek’te bu konuyla ilgili meclis başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Sayı Nabi Avcı’nın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi vermiştir. Velilerden izin alınmadan, belli bir düşünceye hizmet ettiğini düşündüğümüz bir konferansa, ders saatleri içerisinde öğrencilerin götürülmesini sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Arslan ve Şube Müdürü Müjdat Yüksel hakkında soruşturma açılması talebiyle sayın kaymakamımızı göreve davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.