Davut Doğan: “3 Sektöre Odaklanacağız”
Davut Doğan: “3 Sektöre Odaklanacağız”
Doğtaş ve Kelebek markalarıyla ihracat atağına geçtiklerini belirten Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, ‘’2018’i Doğtaş Kelebek için ihracat yılı ilan ettik. Yenilenebilir bio enerjideki yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık. Ağustos ayında kentsel dönüşüm projesi ile lansmana çıkacağız” dedi.
Doğtaş ve Kelebek markalarıyla ihracat atağına geçtiklerini belirten Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “2018’i Doğtaş Kelebek Mobilya için ihracat yılı ilan ettik” dedi. Doğan, “Doğtaş ve Kelebek olarak ciddi bir performans sergiledik. Yatak fabrikamızdaki atıl kapasitemizi yeni yatak markamız ile verimli hale getirdik. Bu yıl yatak tarafında büyümeye hız verip, yılı güçlü bir büyümeyle tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
“TAHVİL İHRACI PLANLIYORUZ”
Doğan, “Döviz borçlarımızı düşürerek kur riskini daha iyi yönetmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla yönetim kurulu olarak genel kurulda 200 milyon TL’ye kadar tahvil ihracı yetkisi aldık. Yapacağımız TL cinsi tahvil ihracı ile döviz cinsinden kredi kapaması yapmayı planlıyoruz. Döviz cinsinden borçlanma seviyemizi bir yıllık ihracat tutarımız ile sınırlandırmayı ve açık pozisyondan uzaklaşmayı planlıyoruz” dedi.
‘’EN ÖNEMLİ VARLIĞIMIZ, MARKALARIMIZDIR’’
Mobilya, inşaat ve enerji sektörüne odaklanacaklarını ve diğer sektörlerden çekileceklerini söyleyen Davut Doğan “Doğanlar ailesi olarak 3 sektörde iddiamızı sürdürüyoruz. Bizim en önemli varlığımız, markalarımızdır. Grup olarak 2017 yılına kadar önemli yatırımlar yaptık, artık yatırımların karşılığını alma zamanı geldi. Önümüzdeki dönemde özellikle likit kalmaya özen göstereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


