ÇOMÜ’nün Aradığı Laçiner Canlı Yayında!
ÇOMÜ’nün Aradığı Laçiner Canlı Yayında!
ÇOMÜ’ye gelince “Raporluyum gelemem..”, CNN Türk ve STV’ye gelince “uygun adım marş !” ÇOMÜ’de ‘sinyal’ vermeyen Laçiner TV’de canlı yayında döktürdü.
Geçtiğimiz hafta rektörlük makamına aldırdığı fakat görevden ayrılmasıyla birlikte yanında götürdüğü iki bilgisayar ve bir yazıcıyı geri alan ÇOMÜ Yönetimi ve Rektör Yücel Acer’i kendisine mobbing yapmakla suçlayan Laçiner, ÇOMÜ’de kriz yaratmaya devam edeceğe benziyor.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Ortopedi servisinden kendisine 45 günlük rapor alan Sedat Laçiner, “Hasta mı? Değil mi?” yine tartışma konusu oldu. Doktorların kendisine verdiği raporda yatak istirahatı verilirken; Sedat Laçiner bu süreyi canlı yayınlanan televizyon programlarına katılarak geçirdi. Üniversitedeki asli görevi öğrencilere ders vermek olan Sedat Laçiner, derslere girmek yerine katıldığı canlı yayınlanan televizyon programlarından da ücret alıyor.
DİSK KAYMASI SORUNU VAR!
Sedat Laçiner söz konusu bloğunda aldığı rapor ve sağlık durumu ile ilgili olarak şunları yazdı; “Sağlık sorunum bel ağrılarıdır ve bana söylenen omurlarda 5 nolu diskte ciddi kayma olduğu yönündedir. Ayrıca diğer disklerde de bazı sorunlar bulunmaktadır. Doktorlar şahsıma cerrahi müdahale önermişlerdir. Nitekim 12 Nisan 2015 günü Hastane Acil Servisi’ne kaldırılmak zorunda kaldım. Ağrılar zaman zaman nüksetmekte, bazı günler herhangi bir sorun olmamakla birlikte, ağrı olduğunda ilaç yardımı ile normal hayatıma devam edebilmekteyim. Halen tedavi için alternatif görüş alıyorum.”
TELEVİZYON KANALLARI ARASINDA MEKİK DOKUYOR
Sağlığı konusunda ciddi sorunları olduğunu ve cerrahi müdahale önerilen Sedat Laçiner, alternatif görüş alırken; Televizyon kanallarında canlı olarak yayınlanan programlara katılmakta ise hiçbir sakınca görmüyor! 15 Nisan 2015 Çarşamba akşamı canlı olarak yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Sedat Laçiner, AK Parti Seçim Beyannamesi hakkında görüşlerini anlattı. Yine 16 Nisan 2015 Perşembe günü ise Samanyolu Televizyon kanalının haber bültenine katıldı.
SORUŞTURMA AÇILINCA ‘MOBBİNG’ SUÇLAMASI YAPTI
Aldığı rapora istinaden tedavi olması ve yatarak dinlenmesi gereken Sedat Laçiner Televizyon programlarına katıla dursun, ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer’de kendisine ulaşan bilgiler doğrultusunda soruşturma başlattı. Sağlık durumu ve aldığı rapor konusunda soruşturma başlatıldığını öğrenen Sedat Laçiner ise kendisine ait blogda takipçilerine Rektör Yücel Acer’i hedef gösterdi. Sedat Laçiner kişisel bloğunda Rektör Yücel Acer’i kendisine mobbing uygulamakla suçlarken canlı yayınlanan televizyon programlarına katılması hakkında ise tek kelime etmedi.
KİTAP YAZMAKLA BİLİM ADAMI MI OLUNUR?
Rektörlüğü döneminde birçok akademisyene uyguladığı, uygulanmasını sağladığı mobbing mağdurlarından olan akademisyenler ise Sedat Laçiner’in kendisini mağdur göstermesi ile ilgili tepki gösteriyorlar. Kişisel bloğunda; “Bırakın da işimizi yapalım. Kendisine olan hiçbir hakkımı helal etmiyorum. Diğer taraftan sadece işimi yapmak istiyorum. Bıraksınlar da ofisimde yazılarımı yazayım, makale ve kitaplarımı hazırlayayım, öğrencilerimi yetiştireyim. Artık benimle, ailemle ve arkadaşlarımla uğraşmayı bıraksınlar. Onlardan bilgisayar da istemiyorum, başka bir şey de. Eski bilgisayarımı alsınlar istedikleri yerde kullansınlar... Yeter ki bıraksınlar da işimizi yapalım, araştırmalarımızı yerine getirelim. Lütfen, bırakın da şu ülkede en temel insan haklarımızı kullanalım. Biraz rahat bırakın da nefes alalım, ülkemize bir yararımız dokunsun” şeklinde sitemde bulunan Sedat Laçiner’e döneminde sürekli sürgüne maruz kalan, mobbing yapılan ve üniversiteden atılması için sürekli hakkında çeşitli soruşturmalar açılan Öğretim Üyesi Bahattin Hamarat’tan yanıt gecikmedi.
HANGİ ‘ADAMLIKTAN’ BAHSEDİYORSUN
ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Bahattin Hamarat, Sedat Laçiner’in paylaşımları üzerine kişisel facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Kitap yazmakla bilim adamı olunsaydı bilim adamı enflasyonu yaşanırdı. Bilim adamı olmanı sağlayan makalelerin nerede ve nasıl yayınlanmış açıklasan da öğrensek. Endekste kaç yayının, atıfın varmış öğrensek. Adamlık sıfatına gelince ceza dosyalarına attığın imzalardan anlaşılabilinir. Rektörlük döneminde Çanakkale İdare Mahkemesine kaç başvuru yapıldı açıkla da öğrenelim. Ders kaydını yapmayan öğrencinin derslerini takip etmemekten, tetikçilerinin seçmeli derslerini öğrencilere aldırmak için müdür yardımcılarının, hocaların odasına gidip baskı yapmasını istemek sonra zorla aldıramadığında ceza verdin. Hangi adamlıktan bahsediyorsun?” diyerek tepki gösterdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
