ÇOMÜ’de “İkinci Dalga” İddiası
ÇOMÜ’de “İkinci Dalga” İddiası
Geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı konusunda ciddi şüpheler üzerine görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan toplam 159 Öğretim Elemanın ardından ÇOMÜ’de ikinci bir operasyon yapılacağı öğrenildi.
15 Temmuz Askeri Darbe girişimizi sonrasında tüm Türkiye’de başlatılan görevden alma ve tutuklamalardan Çanakkale’de nasibini aldı. Bu kapsamda ÇOMÜ’de de 22 Temmuz 2016 günü büyük bir operasyon başlatılmış; aralarında FETÖ/PDY yapılanması ile bağlantısı konusunda ciddi şüpheler olan toplamda 159 öğretim elemanı ile 20 işçi/memur da görevden uzaklaştırılmıştı.
ÇOMÜ’deki ilk operasyonun ardından bugün edinilen bilgiye göre ÇOMÜ Rektörlüğünce ikinci bir liste daha hazırlandı. Haklarında ciddi şüphelerin ve iddiaların bulunduğu bu ikinci liste iddialara göre; 76 kişiden oluşuyor ve ağırlıklı olarak ÇOMÜ Tıp Fakültesinde öğretim elemanlığı ve doktorluk yapan personele yönelik olduğu iddia ediliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

