ÇOMÜ Hastanesinde Ödeme Krizi Devam Ediyor..

Çanakkale (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.06.2026 - 18:46, Güncelleme: 08.06.2026 - 18:46 404 kez okundu.
 

ÇOMÜ Hastanesinde Ödeme Krizi Devam Ediyor..

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turgut Özay Göksel, ÇOMÜ Hastanesi çalışanlarının nisan ayından kalan taban ve teşvik ödemelerinin hâlâ yatırılmadığını belirterek, idareyi bahanelere sığınmakla suçladı. Şube Başkanı Göksel, hem üniversite rektörlüğünü hem de yetkili sendikayı sert sözlerle eleştirdi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödemelerinde yaşanan gecikmeler, sendikanın sert tepkisine neden oldu. Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turgut Özay Göksel, hastane çalışanlarının yaşadığı mağduriyeti dile getirmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımladı.   Daha önceki aylarda da benzer sorunları ısrarla dile getirdiklerini, basın açıklamaları ve eylemler yaptıklarını hatırlatan Şube Başkanı Göksel, "Haziran ayı gelmiş olmasına rağmen Nisan ayında hak edilen tutarlar hâlâ hesaplara geçmedi" diyerek gecikmeye tepki gösterdi.   "İDARE VE REKTÖRLÜK BAHANELERE SIĞINIYOR" Üniversite rektörlüğünün ve hastane idaresinin çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemediğini iddia eden Göksel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesi’nde çalışanlar artık bıktı. Sağlık çalışanlarının emeği olan taban ve teşvik ödemeleri hala yatmamıştır. Gördüğümüz kadarı ile idarenin ve rektörlüğün de bu konuda bahanelere sığındığı ve bir çözüm arayışında olmadığı görülmüştür. Omuz omuza ve kolları sıvayarak çalışanları daha da mağdur etmiş ve devletin makamlarına karşı çalışanın güvenini sarsmışlardır.”   YETKİLİ SENDİKAYA "ETKİSİZ" ELEŞTİRİSİ Açıklamasında kurum içindeki adalet ve yönetim anlayışını da eleştiren Turgut Özay Göksel, hastanedeki yetkili sendikayı hedef alarak sessiz kalmakla suçladı. Göksel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Hastanedeki sağlık çalışanlarını baskı altına alan, kurumun içine çöken, kurum kültürü ve adaleti yok eden yapılara göz yummaktan başka mesaisi olmayan idareciler, üye sayısında birinciyiz deyip çalışanın en büyük sıkıntısı için iki satır yazamayan yetkili ama etkisiz sendikayı da çalışanlarımızın takdirine bırakıyorum. Türk Sağlık-Sen her türlü platformda çalışanlarımızın sesi olmaya, Genel Merkezimiz dâhil üniversite çalışanlarının sorunlarının çözülmesi noktasında emek harcamaya devam edecektir."
Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turgut Özay Göksel, ÇOMÜ Hastanesi çalışanlarının nisan ayından kalan taban ve teşvik ödemelerinin hâlâ yatırılmadığını belirterek, idareyi bahanelere sığınmakla suçladı. Şube Başkanı Göksel, hem üniversite rektörlüğünü hem de yetkili sendikayı sert sözlerle eleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödemelerinde yaşanan gecikmeler, sendikanın sert tepkisine neden oldu. Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turgut Özay Göksel, hastane çalışanlarının yaşadığı mağduriyeti dile getirmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

 

Daha önceki aylarda da benzer sorunları ısrarla dile getirdiklerini, basın açıklamaları ve eylemler yaptıklarını hatırlatan Şube Başkanı Göksel, "Haziran ayı gelmiş olmasına rağmen Nisan ayında hak edilen tutarlar hâlâ hesaplara geçmedi" diyerek gecikmeye tepki gösterdi.

 

"İDARE VE REKTÖRLÜK BAHANELERE SIĞINIYOR"

Üniversite rektörlüğünün ve hastane idaresinin çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemediğini iddia eden Göksel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesi’nde çalışanlar artık bıktı. Sağlık çalışanlarının emeği olan taban ve teşvik ödemeleri hala yatmamıştır. Gördüğümüz kadarı ile idarenin ve rektörlüğün de bu konuda bahanelere sığındığı ve bir çözüm arayışında olmadığı görülmüştür. Omuz omuza ve kolları sıvayarak çalışanları daha da mağdur etmiş ve devletin makamlarına karşı çalışanın güvenini sarsmışlardır.”

 

YETKİLİ SENDİKAYA "ETKİSİZ" ELEŞTİRİSİ

Açıklamasında kurum içindeki adalet ve yönetim anlayışını da eleştiren Turgut Özay Göksel, hastanedeki yetkili sendikayı hedef alarak sessiz kalmakla suçladı. Göksel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Hastanedeki sağlık çalışanlarını baskı altına alan, kurumun içine çöken, kurum kültürü ve adaleti yok eden yapılara göz yummaktan başka mesaisi olmayan idareciler, üye sayısında birinciyiz deyip çalışanın en büyük sıkıntısı için iki satır yazamayan yetkili ama etkisiz sendikayı da çalışanlarımızın takdirine bırakıyorum. Türk Sağlık-Sen her türlü platformda çalışanlarımızın sesi olmaya, Genel Merkezimiz dâhil üniversite çalışanlarının sorunlarının çözülmesi noktasında emek harcamaya devam edecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.