CHP’den İçerideki ve Dışarıdaki Muhalefete Gözdağı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.02.2025 - 10:48, Güncelleme: 20.02.2025 - 10:48 1956+ kez okundu.
 

CHP’den İçerideki ve Dışarıdaki Muhalefete Gözdağı

31 Mart seçimleri ve sonrasında seçimi kazanmasına rağmen organize bir eleştiri mekanizması ile karşı karşıya kalan CHP hafta sonunda üyeleri ile yaptığı kahvaltılı toplantıda hem parti içindeki hem de parti dışındaki muhalefete mesaj verdi.
31 Mart seçimleri ve sonrasında seçimi kazanmasına rağmen organize bir eleştiri mekanizması ile karşı karşıya kalan CHP hafta sonunda üyeleri ile yaptığı kahvaltılı toplantıda hem parti içindeki hem de parti dışındaki muhalefete mesaj verdi. Yerel seçimlerde parti aleyhine çalışanların ihraç edilmesi ile çalkantıların oluştuğu, bir kesimin organize bir şekilde Yerel Yönetime ve Parti yönetimlerini hedef alan açıklamaları ile partiyi kamuoyunda yıprattığı süreçte bu güç gösterisi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.  2000'e yakın üyenin katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi. CHP Merkez ilçe örgütünün hafta sonu düzenlediği birlik ve beraberlik buluşması parti içi muhalefete gözdağı olarak nitelendirildi. Davetli olmasına rağmen Ülgür Gökhan’ın katılmaması dikkat çekerken; örgüt Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu’nu açıkça ilan etmesi dikkat çekti.   PARTİ İÇİ MUHALEFET VE İKTİDAR PARTİSİNE GÖZDAĞI CHP Genel Başkanı Özgür Özel Çanakkale’ye yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Muharrem Erkek’i makamında ziyaret ettiğinde yaptığı konuşmada parti içi muhalefet ile ilgili olarak; “Hem içerde hem de dışarıda organize kötülükle mücadele ederek bugünlere geldik” ifadelerini kullanmıştı. CHP Merkez İlçenin etkinliğindeki katılımın bu anlamda da olumlu değerlendirdi. CHP parti içerisinde üyelerin katılımı ve coşkusu, olası erken seçime hazırlık açısından da olumlu olarak değerlendirildi.  31 Mart 2024 seçimleri öncesinde parti ve aday lehine çalışan, seçimlerden sonra belli başlı isimlerin partiden ihraç edilmesine rağmen halen parti içerisinde bir grubun muhalefet yaptığı da biliniyor. “Belediye Grubu” olarak kendisini tanımlayan ancak önde gelen isimleri ihraç edilse de halen parti içinde etkili olmak isten muhaliflere de buluşma gözdağı olarak nitelendirildi. ÜLGÜR GÖKHAN KATILMADI CHP’de seçilmiş belediye başkanı olarak 3 Kasım 2002’den 9 Nisan 2024 yılına kadar aralıksız 22 yıldan fazla bir süre Çanakkale Belediye Başkanı olarak görev yapan Ülgür Gökhan’da birlik ve beraberlik buluşmasına davet edildiği öğrenildi. CHP Merkez ilçe yönetiminin davet ettiği ancak Ülgür Gökhan’ın buluşmaya katılmadığı öğrenildi.
31 Mart seçimleri ve sonrasında seçimi kazanmasına rağmen organize bir eleştiri mekanizması ile karşı karşıya kalan CHP hafta sonunda üyeleri ile yaptığı kahvaltılı toplantıda hem parti içindeki hem de parti dışındaki muhalefete mesaj verdi.

31 Mart seçimleri ve sonrasında seçimi kazanmasına rağmen organize bir eleştiri mekanizması ile karşı karşıya kalan CHP hafta sonunda üyeleri ile yaptığı kahvaltılı toplantıda hem parti içindeki hem de parti dışındaki muhalefete mesaj verdi. Yerel seçimlerde parti aleyhine çalışanların ihraç edilmesi ile çalkantıların oluştuğu, bir kesimin organize bir şekilde Yerel Yönetime ve Parti yönetimlerini hedef alan açıklamaları ile partiyi kamuoyunda yıprattığı süreçte bu güç gösterisi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.  2000'e yakın üyenin katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi. CHP Merkez ilçe örgütünün hafta sonu düzenlediği birlik ve beraberlik buluşması parti içi muhalefete gözdağı olarak nitelendirildi. Davetli olmasına rağmen Ülgür Gökhan’ın katılmaması dikkat çekerken; örgüt Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu’nu açıkça ilan etmesi dikkat çekti.

 

PARTİ İÇİ MUHALEFET VE İKTİDAR PARTİSİNE GÖZDAĞI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Çanakkale’ye yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Muharrem Erkek’i makamında ziyaret ettiğinde yaptığı konuşmada parti içi muhalefet ile ilgili olarak; “Hem içerde hem de dışarıda organize kötülükle mücadele ederek bugünlere geldik” ifadelerini kullanmıştı. CHP Merkez İlçenin etkinliğindeki katılımın bu anlamda da olumlu değerlendirdi. CHP parti içerisinde üyelerin katılımı ve coşkusu, olası erken seçime hazırlık açısından da olumlu olarak değerlendirildi.  31 Mart 2024 seçimleri öncesinde parti ve aday lehine çalışan, seçimlerden sonra belli başlı isimlerin partiden ihraç edilmesine rağmen halen parti içerisinde bir grubun muhalefet yaptığı da biliniyor. “Belediye Grubu” olarak kendisini tanımlayan ancak önde gelen isimleri ihraç edilse de halen parti içinde etkili olmak isten muhaliflere de buluşma gözdağı olarak nitelendirildi.

ÜLGÜR GÖKHAN KATILMADI

CHP’de seçilmiş belediye başkanı olarak 3 Kasım 2002’den 9 Nisan 2024 yılına kadar aralıksız 22 yıldan fazla bir süre Çanakkale Belediye Başkanı olarak görev yapan Ülgür Gökhan’da birlik ve beraberlik buluşmasına davet edildiği öğrenildi. CHP Merkez ilçe yönetiminin davet ettiği ancak Ülgür Gökhan’ın buluşmaya katılmadığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.