CHP’den Eski AKP Milletvekiline Suç Duyurusu
CHP’den Eski AKP Milletvekiline Suç Duyurusu
AKP milletvekili olarak 2 dönem TBMM’de görev yapan “Yeliz” takma adıyla da bilinen Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medyada anayasal düzeni ortadan kaldırmayı teklif eden anket yayınladı. Yayınladığı anket ve ifadeleri ile tepki çeken “Yeliz” kod adlı AKP’li hakkında CHP’den suç duyurusu yapıldı.
CHP Çanakkale İl Başkanı TBMM sıralarında AKP Milletvekili iken “Yeliz” kod adıyla sosyal medyada paylaşımlar yapan Ahmet Hamdi Çamlı hakkında Çanakkale Adliyesinde suç duyurusunda bulundu. CHP İl Başkanı Gürbüz dilekçesinde TCK 301’nci maddede yer alan “Türk Milletini aşağılamak, Türkiye Cumhuriyetini, devletin kurum ve organlarını aşağılama”, TCK 216’ncı madde de yer alan “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik” ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun Kapsamında Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakaret suçlarını işlediği gerekçesiyle AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.
“CUMHURİYET KARŞITLIĞI ZİHNİYETİ DIŞA VURMUŞTUR”
Suç duyurusu ardından basın açıklamasında bulunan CHP Çanakkale İl Başkanı Av.Levent Gürbüz; “Yeliz anılan şahıs hakkında az önce suç duyurusunda bulundum. Bu şahıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmen kurulduğu, TBMM’nin kararıyla saltanatın kaldırıldığı ve halk egemenliğe dayalı modern bir devletin inşa edildiği 1923 tarihini “Kanlı Darbe” olarak nitelemektedir. Paylaşımda geçen “1923 darbesi ile hesaplaşmak ve yeni bir sayfa açmak” ifadeleri mevcut kanun ile kurucu değerleri ve cumhuriyet değerlerini yok saymış, Cumhuriyet karşıtlığı zihniyetini aleni bir şekilde dışa vurmuştur” dedi.
“ANAYASAL DÜZENİ KANLI DARBE OLARAK NİTELEMEKTEDİR”
İl Başkanı Av. Levent Gürbüz açıklamalarının devamında açılacak soruşturma ile AKP’li Çamlı’nın yargılanarak cezalandırılmasını istedi. Gürbüz; “Şüpheli suça konu eylemleri ile Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılamaktadır. Bu bağlamda devletin anayasal yapısını, tarihsel meşrutiyetini ve kurucu değerlerini hedef alarak, halk egemenliğine dayalı cumhuriyet rejimini ve mevcut anayasal düzeni kanlı bir darbe olarak nitelemektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşını, akabinde gerçekleştirilen cumhuriyet devrimlerini hesaplaşılması gereken bir dönem olarak lanse etmektedir. Son olarak “Bir düdük çalıp, beyaz bir sayfa açmak” şeklindeki ifadeleri ile mevcut anayasal düzeni ortadan kaldırılması ve yerine farklı bir rejim konulması yönünde çağrıda bulunmaktadır. Bu nedenlerle şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk ve cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.




