CHP’de Davul Başka Yerde.. Tokmak Başka..

Aynalı Pazar (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.07.2020 - 02:29, Güncelleme: 17.07.2020 - 02:29 2782+ kez okundu.
 

CHP’de Davul Başka Yerde.. Tokmak Başka..

Çanakkale CHP'de söz sahibi olanlar Ankara'daki kurultayda söz sahibi olamayacak...
25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan CHP’nin büyük kurultayında oy kullanacak Kurultay delegeleri bir araya geldiler. Kurultay delegelerinin bir araya gelip çektirdiği fotoğraf ise CHP içerisindeki ayrılıkların ne kadar keskin olduğunu gözler önüne serdi.   23 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen CHP İl Kongresine partililer bölünmüş bir şekilde girmişti. Bir dönem il başkanlığı yapan İsmet Güneşhan’a rakip olarak Mavi Listenin adayı Metin Ümit Ural il Başkanı seçilmişti. 512 delegenin 258’inin oyunu ayan Mavi Liste adayı Metin Ümit Ural 4 oy farkla İsmet Güneşhan yerine İl Başkanı seçilmiş, 254 oy alan İsmet Güneşhan ise başkanlığı kaybetmişti.   SEÇİMİ KAYBETTİ AMA KURULTAY LİSTESİNDE KAZANDI Mavi Listenin adayı Metin Ümit Ural ve destekçileri seçim sonucuna çok sevinirken, büyük bir şok yaşadılar. CHP’li delegeler her ne kadar Mavi Listeye 4 oy fazla verse de; sıra Kurultay Delegeleri'nin seçimine gelince delegelerin Metin Ümit Ural'ın listesindeki isimlerin üzerlerini çizmesiyle, çoğunluk İsmet Güneşhan'ın Kurultay Delegesine geçti!   1 OY FARKLA KAYBETTİLER! Kongreyi kazanan Mavi Liste’nin sevinci üzüntüye dönüşürken; yapılan itirazlarda fayda getirmedi. Metin Ümit Ural’ın kurultay delegelerinin üzerine çizen partililer 1 oy farkla İsmet Güneşhan’ın Kurultay Delege listesini kazanmasını sağladılar! Mavi Listenin Kurultay Delegeleri olan Bülent Çakmak, Ülgür Gökhan, İsmail Öztürk, Kudret Şahin, Erkan Tüze, Metin Ümit Ural, Ali Uyanık ve Servet Yücel, bu ay 25-26 Temmuz tarihlerinde oy kullanamayacaklar.
Çanakkale CHP'de söz sahibi olanlar Ankara'daki kurultayda söz sahibi olamayacak...

25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan CHP’nin büyük kurultayında oy kullanacak Kurultay delegeleri bir araya geldiler. Kurultay delegelerinin bir araya gelip çektirdiği fotoğraf ise CHP içerisindeki ayrılıkların ne kadar keskin olduğunu gözler önüne serdi.

 

23 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen CHP İl Kongresine partililer bölünmüş bir şekilde girmişti. Bir dönem il başkanlığı yapan İsmet Güneşhan’a rakip olarak Mavi Listenin adayı Metin Ümit Ural il Başkanı seçilmişti. 512 delegenin 258’inin oyunu ayan Mavi Liste adayı Metin Ümit Ural 4 oy farkla İsmet Güneşhan yerine İl Başkanı seçilmiş, 254 oy alan İsmet Güneşhan ise başkanlığı kaybetmişti.

 

SEÇİMİ KAYBETTİ AMA KURULTAY LİSTESİNDE KAZANDI

Mavi Listenin adayı Metin Ümit Ural ve destekçileri seçim sonucuna çok sevinirken, büyük bir şok yaşadılar. CHP’li delegeler her ne kadar Mavi Listeye 4 oy fazla verse de; sıra Kurultay Delegeleri'nin seçimine gelince delegelerin Metin Ümit Ural'ın listesindeki isimlerin üzerlerini çizmesiyle, çoğunluk İsmet Güneşhan'ın Kurultay Delegesine geçti!

 

1 OY FARKLA KAYBETTİLER!

Kongreyi kazanan Mavi Liste’nin sevinci üzüntüye dönüşürken; yapılan itirazlarda fayda getirmedi. Metin Ümit Ural’ın kurultay delegelerinin üzerine çizen partililer 1 oy farkla İsmet Güneşhan’ın Kurultay Delege listesini kazanmasını sağladılar! Mavi Listenin Kurultay Delegeleri olan Bülent Çakmak, Ülgür Gökhan, İsmail Öztürk, Kudret Şahin, Erkan Tüze, Metin Ümit Ural, Ali Uyanık ve Servet Yücel, bu ay 25-26 Temmuz tarihlerinde oy kullanamayacaklar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.