Çan İlçe Kongresi Gerilimli Geçecek!
Çan İlçe Kongresi Gerilimli Geçecek!
Ak Parti 5.Olağan kongreleri Çanakkale ilçelerinde yapılmaya devam ediyor. Yarın saat 11.00’da Çan ilçesinde yapılacak kongrenin ise gerilimli geçeceği tahmin ediliyor. Öyle ki adaylar arasındaki rekabet, tarafların destekçilerine de sıçradı.
Ak Parti 5.Olağan kongreleri tüm hızıyla tamamlanmaya devam ediyor. Bugüne kadar yapılan Ezine, Bayramiç, Gelibolu sorunsuz geçti, mevcut başkanlar tekrar görevlerine seçildiler. Kongre sürecinde en çekişmeli geçecek olan yerler ise Çan ve Merkez ilçe başkanlıkları olacak gibi görünüyor.
MERKEZDE; ÖNCÜ - KOSTAK YARIŞACAK
Merkez ilçe Başkanı Adnan Öncü’nün seçimlere tek aday olarak girmesi beklenirken sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan eski Ak Parti Çanakkale merkez ilçe yönetim kurulu üyelerinden Ender Kostak'da adaylığını açıklayarak Ak Parti'de şok etkisi yarattı. 2009 yılından bu yana aktif siyasi hayatına ara vermek zorunda kalan Ender Kostak’ın birden bire Merkez ilçe başkanlığı için adaylığını açıklamasını parti içerisinde kimse beklemiyordu.
30 Mart Yerel seçimlerinde merkezde alınan oy oranı sonrasında parti içi muhalif kanat başta Muzaffer Kutlu olmak üzere Adnan Öncü’nün görevden alınmasını isterken düzenlenen yemekte bir araya gelen taraflar konuyu Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’e aktarmışlardı. Muhalif kanadın taleplerini dinleyen Mehmet Daniş ise İl Başkanı Muzaffer Kutlu’ya destek olmuş ve “Kutlu’yu yedirmem” ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından kısa bir süre sonra ise başta Adnan Öncü olmak üzere merkez ilçe yönetimi görevlerinden istifa ettiklerini açıklamışlardı. Parti Genel Merkezinin tebliği ile yeni yönetim oluşturan Adnan Öncü bir aylık aradan sonra tekrar başkanlığa getirilmişti. Seçimler sonrasında sıkıntılı günler yaşayan Ak Parti İl ve merkez ilçe yönetimleri şimdi ise 5.Olağan Kongre süreci için adaylık yarışı içerisine girdiler. Adnan Öncü’nün karşısında ise şu anda sadece Ender Kostak aday görünürken ay sonunda yapılacak olan Merkez ilçe kongresinde kimin başkan olacağı konusunda tartışmalar sürmeye devam ediyor.
KARAGÖZ - DENİZ YARIŞINDA GERİLİM BEKLENİYOR
Öte yandan Çan ilçesinde yarın yapılacak olan kongrenin de oldukça gerilimli bir havada gerçekleşmesi bekleniyor. Ak Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz’ün karşısında aday olarak yer alan isim ise Çanakkale kamuoyunun yakından tanıdığı Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz. İki isim arasında şu ana kadar kamuoyuna yansıyan herhangi bir sıkıntı görünmezken; parti içi kulislerde Çan İlçe Kongresinin oldukça gerilimli bir havada geçeceği belirtiliyor. İki aday ismin destekçileri de sosyal medya üzerinden adaylarına destek çıkarken karşılıklı hakarete varan tartışmalarında yaşandığı görülüyor. Yarın Çan ilçesinde gerçekleşecek kongreye Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’in de katılacağı belirtildi. Milletvekillerinin yanı sıra il ve çevre ilçe başkan ve yöneticileri, belediye başkanlarının da kongreye gelecekleri öğrenildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

