Birol Arslan: 'Kepez 4 Ay Sonra Arıtılmış Suya Kavuşacak'

Aynalı Pazar 11.02.2026 - 17:21, Güncelleme: 11.02.2026 - 17:21 5248 kez okundu.
 

Birol Arslan: 'Kepez 4 Ay Sonra Arıtılmış Suya Kavuşacak'

Belediye Başkanı Birol Arslan Kepez’de su sorunu için ihale 17 Şubat’ta yapılacağını açıkladı. Atikhisar Barajı’ndan sağlanacak suyla 4 ay içinde kalıcı çözüm hedefleniyor.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) iş insanlarıyla bir araya gelerek beldede uzun süredir gündemde olan su sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Kepez’in içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin ihalesinin 17 Şubat 2026’da yapılacağını ve 4 ay içinde sorunun çözüme kavuşacağını söyledi.   “Su Benim En Yumuşak Karnım” 1992 yılından bu yana belde belediyesi olan Kepez’in bugün Türkiye’nin en büyük belde belediyelerinden biri olduğunu vurgulayan Arslan, Kepez’in nüfus, sanayi ve lojistik kapasitesiyle Çanakkale’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Kepez’de 22 bin su abonesi bulunduğunu aktaran Arslan, göreve geldikleri günden bu yana yüzde 130 büyüme yaşandığını ifade etti. Altyapı ve üstyapı yatırımlarında önemli mesafe kat edildiğini ancak içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. “Su konusu benim en yumuşak karnım. Çok mücadele etmeme rağmen bu süreç bizi zorladı. Tüm yatırımlarımızı borçlanmadan, mülk satmadan gerçekleştirdik ama su meselesi ayrı bir travma yarattı” dedi.   Artizyen Kuyuları Yetersiz Kaldı Hızlı büyüme nedeniyle mevcut artizyen kuyularının ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini belirten Arslan, 2022’den bu yana Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmeler yürüttüklerini açıkladı. Kepez’in, Çanakkale Belediyesi gibi Atikhisar Barajı’ndan su alabilmesi için talepte bulunduklarını ifade eden Arslan, sürecin uzun ve zorlu geçtiğini söyledi. Su sorununun yalnızca Kepez’i değil; Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, İl Göç İdaresi ve Çanakkale Limanı gibi önemli kurumları da etkilediğini vurguladı.   4 Ayda Çözüm Hedefi Valilik ve Çanakkale Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda çözüm noktasına gelindiğini açıklayan Arslan, 17 Haziran itibarıyla barajdan, Çanakkale Belediyesi arıtma tesisi üzerinden yaklaşık 4 milyon metreküp su verilmesinin taahhüt edildiğini söyledi.   İsale hattı güzergâhının belirlendiğini belirten Arslan, 17 Şubat 2026’da yapılacak ihale sonrası yaklaşık 4 ay içinde hattın tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. “İnşallah yaz başında Kepez, Çanakkale’nin arıtılmış suyuna kavuşmuş olacak” diyen Arslan, sürece katkı sunan kurumlara teşekkür etti.
Belediye Başkanı Birol Arslan Kepez’de su sorunu için ihale 17 Şubat’ta yapılacağını açıkladı. Atikhisar Barajı’ndan sağlanacak suyla 4 ay içinde kalıcı çözüm hedefleniyor.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) iş insanlarıyla bir araya gelerek beldede uzun süredir gündemde olan su sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Kepez’in içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin ihalesinin 17 Şubat 2026’da yapılacağını ve 4 ay içinde sorunun çözüme kavuşacağını söyledi.

 

“Su Benim En Yumuşak Karnım”

1992 yılından bu yana belde belediyesi olan Kepez’in bugün Türkiye’nin en büyük belde belediyelerinden biri olduğunu vurgulayan Arslan, Kepez’in nüfus, sanayi ve lojistik kapasitesiyle Çanakkale’nin en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti. Kepez’de 22 bin su abonesi bulunduğunu aktaran Arslan, göreve geldikleri günden bu yana yüzde 130 büyüme yaşandığını ifade etti. Altyapı ve üstyapı yatırımlarında önemli mesafe kat edildiğini ancak içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. “Su konusu benim en yumuşak karnım. Çok mücadele etmeme rağmen bu süreç bizi zorladı. Tüm yatırımlarımızı borçlanmadan, mülk satmadan gerçekleştirdik ama su meselesi ayrı bir travma yarattı” dedi.

 

Artizyen Kuyuları Yetersiz Kaldı

Hızlı büyüme nedeniyle mevcut artizyen kuyularının ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini belirten Arslan, 2022’den bu yana Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmeler yürüttüklerini açıkladı. Kepez’in, Çanakkale Belediyesi gibi Atikhisar Barajı’ndan su alabilmesi için talepte bulunduklarını ifade eden Arslan, sürecin uzun ve zorlu geçtiğini söyledi. Su sorununun yalnızca Kepez’i değil; Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, İl Göç İdaresi ve Çanakkale Limanı gibi önemli kurumları da etkilediğini vurguladı.

 

4 Ayda Çözüm Hedefi

Valilik ve Çanakkale Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda çözüm noktasına gelindiğini açıklayan Arslan, 17 Haziran itibarıyla barajdan, Çanakkale Belediyesi arıtma tesisi üzerinden yaklaşık 4 milyon metreküp su verilmesinin taahhüt edildiğini söyledi.

 

İsale hattı güzergâhının belirlendiğini belirten Arslan, 17 Şubat 2026’da yapılacak ihale sonrası yaklaşık 4 ay içinde hattın tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. “İnşallah yaz başında Kepez, Çanakkale’nin arıtılmış suyuna kavuşmuş olacak” diyen Arslan, sürece katkı sunan kurumlara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.