Belediyeden Zincir Marketlere Denetim

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.09.2023 - 09:19, Güncelleme: 03.09.2023 - 09:19 4461+ kez okundu.
 

Belediyeden Zincir Marketlere Denetim

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları doğrultusunda, zincir marketlerin son kullanma tarihi geçmiş ve imha edilecek olan atıklarına yönelik denetimler hız kesmeden devam ediyor.
Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları doğrultusunda, zincir marketlerin son kullanma tarihi geçmiş ve imha edilecek olan atıklarına yönelik denetimler hız kesmeden devam ediyor. Marketler, 3572 sayılı kanun gereği kendi işletmesine ait çöp konteyneri edinip, son kullanma tarihi geçmiş ve imha edilecek atıklarını bu konteynerde biriktirmekle ve “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında bu atıkları bertaraf ettirmekle yükümlüdür.   Konuya ilişkin Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ve Müdürlüğe bağlı Zabıta memurları tarafından bilgilendirme ve uyarı amaçlı denetimler sürüyor. Konteyneri bulunmayan, bertaraf edilmesi gereken atıklarını gelişigüzel bir şekilde atan işletmelere yönelik ise yasal çerçeve içinde cezai işlem uygulanıyor. Atıkların bertarafına yönelik konu hakkında işletmelerin hassasiyet göstermesi, bu tip işletmelerin kendi bünyesinde plastik konteyner edinmesi ve toplama günlerine uyması, çevre ve halk sağlığı adına da büyük önem taşımaktadır.
Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları doğrultusunda, zincir marketlerin son kullanma tarihi geçmiş ve imha edilecek olan atıklarına yönelik denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmaları doğrultusunda, zincir marketlerin son kullanma tarihi geçmiş ve imha edilecek olan atıklarına yönelik denetimler hız kesmeden devam ediyor. Marketler, 3572 sayılı kanun gereği kendi işletmesine ait çöp konteyneri edinip, son kullanma tarihi geçmiş ve imha edilecek atıklarını bu konteynerde biriktirmekle ve “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında bu atıkları bertaraf ettirmekle yükümlüdür.

 

Konuya ilişkin Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ve Müdürlüğe bağlı Zabıta memurları tarafından bilgilendirme ve uyarı amaçlı denetimler sürüyor. Konteyneri bulunmayan, bertaraf edilmesi gereken atıklarını gelişigüzel bir şekilde atan işletmelere yönelik ise yasal çerçeve içinde cezai işlem uygulanıyor. Atıkların bertarafına yönelik konu hakkında işletmelerin hassasiyet göstermesi, bu tip işletmelerin kendi bünyesinde plastik konteyner edinmesi ve toplama günlerine uyması, çevre ve halk sağlığı adına da büyük önem taşımaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.