Belediye Ürünleri "İyi Tarım" Sertifikası Aldı

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2020 - 09:18, Güncelleme: 05.08.2020 - 09:18 4476+ kez okundu.
 

Belediye Ürünleri "İyi Tarım" Sertifikası Aldı

Uzun bir süredir yerel tohumların korunması, üretimin teşvik edilmesi, üreticinin desteklenmesi ve tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için zirai çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediyesi tarafından yetiştirilen ve hasat olgunluğuna gelen ürünler, “İyi Tarım Sertifikası” almaya hak kazandı.
Çanakkale'nin bereketli topraklarındaki üretimin teşvik edilerek artırılması, yerel ve atalık tohumların korunması, gelecek nesillere aktarılması, üreticilerin teşvik edilerek desteklenmesi ve kentlinin sağlıklı gıdaya, temiz ve güvenilir tarımsal ürünlere ulaşabilmesi adına uzun bir süredir çalışmalarını yürüten Çanakkale Belediyesi de İyi Tarım Uygulamaları çerçevesindeki üretimlerine bir süre önce başlamıştı.   Çanakkale Belediyesi yaklaşık 22 dekar alanda domates, biber, patlıcan, kabak, bal kabağı, mısır, kavun, karpuz, börülce, bamya, barbunya, fasülye, günebakan, susam, nohut ve Karakılçık buğdayının yetiştirilmesi sağlanırken; biber, domates, patlıcan, kabak, nohut ve buğday için İyi Tarım Sertifikası almaya hak kazanıldı. Diğer ürünler de hasat olgunluğuna eriştiklerinde başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Çanakkale Belediyesinin iyi tarım alanındaki uygulamaları kışlık sebzelerde de devam edecek olup, karnabahar, lahana, pırasa, kereviz, turp, pazı, ıspanak, marul, maydanoz, dereotu, tere, roka gibi ürünlerin ekimleri gerçekleştirilecek.   Kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeyen ve doğal dengeye zarar vermeden üretilen ürünlerin elde edebildiği İyi Tarım Sertifikalı ürünler ayrıca, kısa bir süre önce faaliyete başlayan Halkın Bakkalında da satışa sunulmaya başlandı.
Uzun bir süredir yerel tohumların korunması, üretimin teşvik edilmesi, üreticinin desteklenmesi ve tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için zirai çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediyesi tarafından yetiştirilen ve hasat olgunluğuna gelen ürünler, “İyi Tarım Sertifikası” almaya hak kazandı.

Çanakkale'nin bereketli topraklarındaki üretimin teşvik edilerek artırılması, yerel ve atalık tohumların korunması, gelecek nesillere aktarılması, üreticilerin teşvik edilerek desteklenmesi ve kentlinin sağlıklı gıdaya, temiz ve güvenilir tarımsal ürünlere ulaşabilmesi adına uzun bir süredir çalışmalarını yürüten Çanakkale Belediyesi de İyi Tarım Uygulamaları çerçevesindeki üretimlerine bir süre önce başlamıştı.

 

Çanakkale Belediyesi yaklaşık 22 dekar alanda domates, biber, patlıcan, kabak, bal kabağı, mısır, kavun, karpuz, börülce, bamya, barbunya, fasülye, günebakan, susam, nohut ve Karakılçık buğdayının yetiştirilmesi sağlanırken; biber, domates, patlıcan, kabak, nohut ve buğday için İyi Tarım Sertifikası almaya hak kazanıldı. Diğer ürünler de hasat olgunluğuna eriştiklerinde başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Çanakkale Belediyesinin iyi tarım alanındaki uygulamaları kışlık sebzelerde de devam edecek olup, karnabahar, lahana, pırasa, kereviz, turp, pazı, ıspanak, marul, maydanoz, dereotu, tere, roka gibi ürünlerin ekimleri gerçekleştirilecek.

 

Kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeyen ve doğal dengeye zarar vermeden üretilen ürünlerin elde edebildiği İyi Tarım Sertifikalı ürünler ayrıca, kısa bir süre önce faaliyete başlayan Halkın Bakkalında da satışa sunulmaya başlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.