Bayramiç Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Kasım'ı Bayram İlan Etti
Bayramiç Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Kasım'ı Bayram İlan Etti
Çanakkale’nin Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda okullarda Atatürk ve Uygarlık konulu resim, șiir ve kompozisyon yarışmasında, ödüllerin verilmesi bölümünde yer alan "Bayram" ifadesi tepki topladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramında 8 saniyelik saygı duruşu, Bozuk ses sistemli İstiklal Marşı okunması, sonrasında da otun havası çalınması skandal olarak nitelendirilirken; bugün yeni bir skandala imza atıldı. Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda okullarda Atatürk ve Uygarlık konulu resim, șiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Etkinlik okullara duyurulurken, ilçe derecesine girecek eserlere ödüllerin "Bayram" günü verileceğini bildirdi.
Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise, Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği etkinlikteki ödüllerin verilmesi bölümünde yer alan "Bayram" ifadesine tepki gösterdi.
"10 KASIM'I 'BAYRAM' DİYE YAZACAKSAN..."
Mantaş açıklamasında, "Bunun hesabını vereceksiniz" dedi. Mantaş, şunları söyledi: “Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün Atatürk’ün manevi değerine bakışı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftasında , Bayramiç’deki okullarda Atatürk ve Uygarlık konulu bir resim, șiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleyeceksin ama 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’na ‘bayram’ diye yazacaksın... Bir de bu yazıyı okullara göstereceksin. Akıl tutulması gibi. Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Büyük Önder Atatürk’e verdiği önem bu kadar. Böyle özensiz bir kurum olabilir mi? Bunun hesabını vereceksiniz. O oturduğunuz koltuklara Atatürk sayesinde oturduğunuzu bileceksiniz... Ya da öğreneceksiniz” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
