Aynı Aracı 5 Kere Satanlar Yakalandı
Aynı Aracı 5 Kere Satanlar Yakalandı
Kiraladığı otomobili alacaklısına verdiği ileri sürülen şahıs ile tam 5 kez el değiştiren aracı satın alanlar yakalandı. GPRS ve güvenlik kameralarından yola çıkarak dedektif gibi 4 aydır 32 bin liralık otomobilini arayan esnaf, 4 şüpheliyi yakalattı, ancak aracına yine de kavuşamadı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Darmstad Caddesi’nde oto kiralama işi yapan Mehmet Suat Küçük’ün (53) dükkânına araç kiralamak isteyen M.Ö. (41) geldi. M.Ö., İstanbul’a gitmek için 10 Nisan Perşembe günü 32 bin lira değerindeki 16JHY 13 plakalı gri renkli otomobili 4 günlüğüne 400 lira karşılığında kiraladı. 14 Nisan Pazartesi günü otomobilini saat 14.00’da teslim alacak olan Küçük, saat 12.00 gibi merkez Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi’nde aracındaki GPRS sisteminin kesilmiş olduğunu fark etti. Sistemin arıza yaptığını düşünen Küçük, aracın o gün gelmemesi üzerine, GPRS’in kesilmeden önce otomobilin gittiği adreslere baktı.
32 Bin Lira Değerindeki Otomobili 6 Bin Liraya Satmaya Kalkmışlar
Merkez Osmangazi ilçesin Yalova yolunda otomobilin bir yedek parçacıya gittiğini sistemden gören Küçük, buradaki iş yerine gitti. İş yeri sahibi, “Otomobili satmak için benim iş yerime geldiler. Benden 6 bin lira karşılığında otomobili satın almamı istediler. Ben kabul etmedim, ama şahıslar bana Çanakkaleli olduğunu söylediler” dedi. Bunun üzerine otomobili kiralayan M.Ö.’yü telefonla arayan Küçük, “Otomobili Çanakkale’de pazarcılık yapan N.Ş., ona olan borcuma karşılık zorla aldı” dedi. Küçük, Bursa çevresindeki yaklaşık 10 benzinliği kontrol etti.
Yakıt Alırlarken Güvenlik Kameralarına Yakalandılar
Bir akaryakıt istasyonunda otomobilinin mazot aldığını tespit eden Küçük, güvenlik kameralarını inceledi. İki otomobil ile akaryakıt istasyonuna giren şüpheli kişilerin, otomobile mazot aldığını gördü. Bu durum üzerine Küçük, şüpheli kişilerden şikayetçi oldu. Elindeki güvenlik kamerası görüntülerini Çanakkale’ye götüren Küçük, şüphelilerin yakalandığı bilgisine ulaştı.
Otomobil 5 Kez El Değiştirmiş
Öte yandan kiralık otomobilin 5 kez el değiştirdiği ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan M.Ö., aracı F.A.’ya verdiğini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, F.A.’nın da otomobili bir hurdacıya verdiğini, hurdacının da S. isimli bir şahsa sattığını belirledi. Şüphelilerin S. isimli kişinin soyadını bilmemesi üzerine ekipler şahsı tespit edemedi. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi serbest bırakıldı.
Çanakkale’de Mobese’lere Yakalandılar
Öte yandan otomobilin sahibi Küçük, aracının şüpheli kişiler tarafından Çanakkale’ye girerken MOBESE kameraları tarafından görüntülendiğini söyledi. Görüntülerin Çanakkale’deki emniyette olduğunu ifade eden Küçük, “Aracım 4 ay önce çalındı. Şüpheliler yakalandı, ama en son aracın teslim edildiği kişiyi kimse tanımıyor. Bu yüzden soruşturma tıkanıyor. Aracım parçalanmış, plakası değiştirilmiş ya da satılmış olabilir. 4 aydan beri arıyoruz, ama bir sonuç çıkmadı. Yaklaşık 32 bin lira değerindeki aracımın bulunmasını istiyorum. Ayrıca aracımın bagaj kısmında 5 tane tornavida deliği vardı. Aracımı görenler, bir an önce polise haber versinler” diye konuştu. Polisin, olayla alakalı tahkikatı devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
