“Akvaryum Adam” Suyun altında Truva Atı ile Yaşayacak
“Akvaryum Adam” Suyun altında Truva Atı ile Yaşayacak
‘Kâinatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan’ unvanını alan ‘Akvaryum Adam’ lakaplı Cem Karabay 5. dünya rekorunu kırmaya hazırlanıyor.
2011 yılında 192 saat 19 dakika 19 saniyeye taşıdığı rekoruyla “Kainatta Suyun Altında En Uzun Süre Yaşayan İnsan” unvanına sahip Karabay, Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20’nci yıl dönümünde ve 2018 Toria Yılının tüm dünyada duyulması için 15 saat 10 dakika ile “En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” dünya rekorunun sahibi Norveçli Nils-Roar Selnes’e, 23 saat 4 dakika ile meydan okuyacak. Guinness Dünya Rekorları Kitabı heyeti tarafından görevlendirilen hakemin eşlik edeceği rekor denemesi 23 Nisan Pazartesi günü saat 11:00’da 15 dereceden daha soğuk olan Çanakkale’nin Gökçeada ilçesindeki Yıldız Koyu’nda bulunan TÜDAV Sualtı Deniz Parkında gerçekleşecek.
DENİZİN ALTINDA TRUVA ATI İLE YAŞAYACAK
2009 yılında gerçekleştirdiği ilk denemesiyle 135 saat 2 dakika 19 saniye suyun altında yaşayan ve dünya rekorunu kırarak, Guinness Dünya Rekorları Kitabına giren ilk ve tek su altı sporcusu olan Cem Karabay, ayrıca denizin 6 metre altında sembolik bir Truva Atı ile birlikte yaşayacak. Yeme, içme, uyuma, spor yapma gibi tüm ihtiyaçlarını hiçbir şekilde suyun altından çıkmadan denizde gerçekleştirecek olan Karabay, 24 Nisan saat 10.04’de elinde Türk bayrağı ile sualtında yürüyerek karaya çıkmayı planlıyor.
Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanlığı’nı da Cem Karabay, 24 saatlik rekor denemesini başarılı bir şekilde tamamladıkları takdirde, bir sorun olmazsa eğer hedeflerinin 30 saatlik bir rekor olduğunu söyledi.
Öte yandan Karabay, 2016 yılında KKTC’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda 14 Temmuz gece yarısı saat 02.18’de başlayan denemesinde, 19 Temmuz gece yarısı 01.00’de sudan çıkmış ve darbe girişimini göremeyen tek kişi olmuştu.
Rekortmen Cem Karabay'ın daha önceki önemli dalışları:
-2009 Longest SCUBA Dive Enclosed Environment (En Uzun Süre SCUBA ile Kapalı Ortamda Sualtında Yaşama) Dünya Rekoru. 2009 Yılında gerçekleştirmiş olduğu Dünya Rekoru ile Cem KARABAY Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Guinness Dünya Rekorları Kitabına Sualtı Sporları Branşından giren ilk ve tek Türk’dür.
-2011 Longest SCUBA Dive Enclosed Environment (En Uzun Süre SCUBA ile Kapalı Ortamda Sualtında Yaşama) Dünya Rekoru
-Karabay 2011 yılında suyun altından hiç çıkmadan tüm ihtiyaçlarını suyun altında gidererek 192 saat 19 dakika 19 saniye (8 Gün) yaşamış ve “Kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan insan” ünvanını almıştır.
-2015 Longest open saltwater SCUBA dive (Denizde En Uzun açık tuzlusu SCUBA dalışı) 72 Saat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti / Girne – Alsancak Yavuz Çıkarma Plajı.
-Karabay gerçekleştirdiği Dünya Rekoru denemesi ile tarihte ilk defa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adını Guinness Dünya Rekorları Kitabına yazdırmayı başarmıştır.
-2016 Longest open saltwater SCUBA dive (Denizde En Uzun açık tuzlusu SCUBA dalışı) 142 Saat 42 Dakika 42 Saniye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti / Girne – Alsancak Yavuz Çıkarma Plajı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
