AK Parti’de Kadınsal Kriz…
AK Parti’de Kadınsal Kriz…
Bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Umurbey Yağlı Güreşleri, Ak Parti’de İki Bayan Arasında Krize Dönüştü..
Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Beldesinde bu yıl üçüncü kez düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri ilginç bir siyasi krize neden oldu. Ak Partide iki bayanı karşı karşıya getiren Umurbey Belediyesi organizasyonunda yaşananlar kimsenin gözünden kaçmadı.
Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın eşi Aynur Tuna Yavaş eski bir Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi. Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı dönemlerde Yeşim Karadağ ile bir takım sorunlar yaşamış. Yeşim Karadağ İl Başkanı olunca sorunlar gün yüzüne çıkmış. Son olarak ta Umurbey yağlı güreşlerinde patlak vermiş.
Geçtiğimiz hafta yapılan güreşler için önce Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın eşi Aynur Tuna Yavaş’ın talimatı ile İl Başkanı Yeşim Karadağ ‘a davetiye gönderilmemiş. Bu durumu öğrenen bu yılın güreş ağası Cengizhan Örz bizzat il Başkanı Yeşim Karadağ’ı arayarak güreşlere davet etmiş. Yeşim Karadağ önce daveti ret etmiş. Israr üzerine Umurbey’e güreşlere giden Yeşim Karadağ’ı er meydanında gören Aynur Tuna Yavaş’ın ise ağlayarak meydanı terk etmesi dikkatlerden kaçmamış. Yaşanan kriz şimdilerde Ak parti il teşkilatının en fazla konuştuğu konular arasında
Daha öncede, Umurbey hayrına katılan Belediye başkanlarının isimlerine İl Başkanlığının sosyal medya paylaşımında yer verilmeyince Ak Parti'de kriz çıkmıştı. Hayıra katılan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ev sahibi olarak Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş Çardak Belediye Başkanı Basri Ünal 'ın görmezlikten gelinmesi parti içinde sıkıntı yaratmıştı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

