Acılı Ağabey’den Şok İddialar!
Acılı Ağabey’den Şok İddialar!
Çanakkale'de beşinci kattaki evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden 39 yaşındaki Tuğba Yavaş'ın kardeşi Muhsin Babayiğit, kardeşinin ölümü ile ilgili şok açıklamalarda bulundu. Kardeşi Tuğba Yavaş’ın cinayete kurban gittiğini, mahkemede tanıkların dinlenmediği, şüpheli eşin telefonunun temizlendiği gibi Babayiğit birçok iddia da bulundu.
30 Ekim 2024 tarihinde saat 02.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi Aziz Nesin Caddesi'ndeki apartmanda meydana geldi. Restoratör Tuğba Yavaş, oturduğu apartmanın 5'inci katındaki dairesinin balkonundan park halindeki motosikletin üzerine düştü. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuğba Yavaş, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
CİNAYET ŞÜPHESİYLE EŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma başlatan polis, Tuğba Yavaş'ın eşi ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alptekin Yavaş'ın ifadesine başvurdu. Prof. Dr. Yavaş, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yavaş, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasının ardından Prof. Dr. Yavaş hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
“EŞİMİN ELLERİ TIRABZANDAN KAYDI VE SADECE BEN BİLEKLERİNİ TUTUYORDUM”
Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına karar verilen şüpheli eş Alptekin Yavaş, 8 Ocak 2025 tarihinde 2.Asliye Ceza mahkemesine çıkartıldı. Mahkemede ifadesini veren şüpheli eş Yavaş; “"Her şey normaldi. Uyumak için yatağa yattık. Bu sırada eşim benim ilgisizliğimden yakınarak, yaşadığı bazı sorunlardan anlatmaya başladı. Konuşma bir süre sonra tartışmaya dönüştü ve eşim benim üzerime yürümeye başladı. Eşim ara sıra oğlumun yanında da bana vuruyordu. Herhangi bir fiziki müdahalede bulunmadım. Yüksek sesle 'Tuğba yeter’' diye bağırdım. Tartışmanın sona ermesi için banyoya girdim. Her zaman tartışmalarda böyle yapardım. Onunda arkamdan geleceğini düşündüm. Böyle de oldu. Eşim arkamdan banyoya geldi. Ona şaka olsun diye su fırlattım. Ancak eşim bağırarak banyodan çıktı. Ben de hemen banyodan kurulanıp çıktım. Çıktığımda eşimi evin içinde göremedim. Eşim balkona çıkmıştı. Eşim balkondan bana bağırarak 'Kendim atarım' dedi. 'Oğluma ve bana buna yapamazsın' diye karşılık verdim. Balkon tırabzanları doğru yaklaştı. Bunun üzerine ona doğru yaklaşarak 'Yapma' dedim. 'Yaklaşma' diye bağırdı. Bir süre sonra eşim tırabzanların öbür tarafına geçti. Eşimin bir süre sonra ayakları kaydı ve balkon tırabzanlarına sadece elleriyle tutundu. Bunu fark edince koşarak bileklerinden tuttum. Eşime sağ ayağını tırabzanın üstünden atarsa kurtulabileceğini söyledim. Eşim bunu yapamadığını belirtti. Bir süre sonra eşimin elleri tırabzandan kaydı ve sadece ben bileklerinden tutuyordum. O sırada eşimi çekmeye çalıştım ancak gücüm yetmedi. Eşim düşerek vefat etti. Bu durumun en büyük mağduru benim. Çok sevdiğim eşimi, uğruna şiirler, kitaplar yazdığım kadını kaybettim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
Şüpheli eşin savunmasının ardından Tuğba Yavaş'ın yakınları şikayetçi sıfatıyla dinlendi. Hakim, sanık Alptekin Yavaş'ın tutukluluk halinin devamına ve ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
TUTUKLU EŞ SERBEST BIRAKILDI
Tutuklu eş Prof. Dr. Alptekin Yavaş’ın avukatları, yeni duruşma öncesi tutukluluk için itiraz etti. 15 Ocak 2025 tarihi itibariyle mahkeme sanık Yavaş'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Çanakkale 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararı, Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
ACILI AĞABEY’DEN ŞOK İDDİALAR!
Kardeşi Tuğba Yavaş’ın cinayete kurban gittiğine inanan ve sesini duyurmaya çalışan Muhsin Babayiğit sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Babayiğit kardeşinin ölümü ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda; “Ablam düştü ve öldü. Şüpheli eşi balkondan düşme anını şöyle anlatıyor: ‘Balkonda tırabzanın üzerine çıktı, (Ablam çıkmış), tırabzanın diğer tarafına geçti. Tırabzandan tutunarak, ayağını duvara dayadı. Ayağı kaydı, boşluğa geldi. Koşup yakaladım, el bileklerinden tuttum. Çekmeye çalıştım, ayağını tırabzana atmayı denedi, atamadı. Tırabzandan iki eli birden kaydı, bir yandan da kolum kanıyordu. O an bana "Bir bez getir de bağla beni" dedi. Bırakırsam düşersin dedim. Gücümün yetmeyeceğini anladı "Dişlerinden tut, çek" dedi. Tırabzanlardan kayınca sadece ben tuttum. Eşim benden daha kiloluydu, gücüm yetmedi ve düşerek vefat etti. Olay bu şekilde olmuştur, beraatımı talep ediyorum.”
“1-1,5 SANİYEDE ABLAM 180 DRECE NASIL DÖNDÜ?”
Paylaşımlarında kardeşinin balkonda düştüğü esnada alt komşularından birinin balkonda olduğunu ve olayla ilgili ifade verdiğini hatırlatan Babayiğit; “O esnada 2. kat komşusu balkondaymış. İfadesinde: kadının benim üst katlarımdan havadan süzülerek düştüğünü bizzat gördüm. Benim gördüğüm, kadın kafa üstü, havuza balıklama atlarmış gibi düşüyordu... Ablam düştü ve öldü. Eşi, 112’yi aramadı. Aşağı inmesi 2 dakikadan fazla sürdü. Ablamın düşmesi 2-3 saniye sürmüştür. 5. kattan düşen biri, 2. kata geldiğinde 1-1,5 saniye içinde 180 derece nasıl dönebilir” ifadelerini paylaştı.
“ŞÜPHELİ TELEFONUNU POLİSE TESLİM ETMEDEN ÖNCE TEMİZLEMİŞ”
Kardeşinin ölümü ile ilgili iddialarına devam eden Muhsin Babayiğit; “Kolu kanıyor, koşup tutuyor, ablam boşluktayken kilosundan dolayı çekemediğini iddia ediyor. Bahsettiği pozisyonda kendisi nasıl düşmedi? Tanıklar mahkemede dinlenmedi, deliller eksik, ATK raporu eksik, süreç tüm boyutları ile araştırılmıyor, şüpheli telefonunu polise teslim etmeden önce temizlemiş, ilk iddianame sistemden usulsüzce silindi. Mahkeme tam dört kez yer değiştirerek en son asliyeye alındı. Şüpheli serbest. Ablam düştü ve öldü” paylaşımında bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

