thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Projelerimizi Gündeme Getireceğiz"

Tarih: 17-04-2024 10:27:39 Güncelleme: 17-04-2024 10:29:39 + -


Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis Başkanı Melih Akyıl başkanlığında toplanarak Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Olağan görüşmelerin yanı sıra meclis toplantısında Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl ile Biga TSO Başkanı Şadan Doğan yaptıkları konuşmalar ile meclis üyelerini bilgilendirdiler. Toplantıda konuşan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; "Projelerimizi bir an önce gündeme getirip, gündemde tutup hayata geçmeleri için çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.



Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis Başkanı Melih Akyıl başkanlığında toplanarak Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Olağan görüşmelerin yanı sıra meclis toplantısında Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl ile Biga TSO Başkanı Şadan Doğan yaptıkları konuşmalar ile meclis üyelerini bilgilendirdiler. Toplantıda konuşan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; "Projelerimizi bir an önce gündeme getirip, gündemde tutup hayata geçmeleri için çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"SEÇİMSİZ 4 YIL BİR AVANTAJDIR"

Seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl; "Kavgasız, gürültüsüz bir seçim dönemi yaşadık. Bir takım il ve ilçelerde tartışmalar yaşanırken Biga’da bu tür olumsuzlukların olmaması sevindiricidir. Yeni ve yeniden seçilen arkadaşlara başarılar diliyoruz, geçmiş dönemde görev yapmış belediye başkanları ve ekiplerine de teşekkür ediyoruz. Dört yıla yakın bir süreyi seçimsiz geçireceğiz. Bu, bizim için bir avantajdır. Seçimsiz dönemler ülkemiz lehine önemli avantajları, başarılı sonuçların alınabileceği dönemler olarak görülüyor. Bizlerin de beklentilerimiz var. Bunların başında enflasyon ile mücadele ve yapısal reformların hayata geçirilmesi yer alıyor. Sözü verilen yapısal reformların gerçekleştirilmesini istiyoruz. Enflasyonun da dizginlenmesini bekliyoruz" dedi.

"FİNANSMANA ERİŞİM SIKINTILARI DEVAM EDİYOR"

Finansmana erişim konusunda sıkıntıların devam ettiğini hatırlatan Melih Akyıl; "Finansmana erişim konusunda iş dünyasının sıkıntıları devam ediyor. Özel bankaların yanı sıra devlet bankalarında bazı kredi türleri kullandırılmıyor. Kredi kartlarında yapılan güncellemeler sonrasında; taksit sayıları düşürülürken; nakit çekim komisyonları da arttırıldı. Bunları komisyon toplantılarımızda da dile getireceğiz. Bunun dışında önemli gelişmeler de var. Dünya bankası 18 milyar dolar bir destek veriyor hükümetimize. Daha önce verilen 17 milyar doların üzerine ilaveten veriliyor bu destek. Dünya bankasının verdiği destekler IMF kredileri gibi değil; yapılan projelerin dünya bankasının kontrolü sonrasında veriliyor. IMF ise verdiği kredinin kullanımını hükümete bırakıyor. Bunun dışında 1-2 Haziran’da meclis üyelerimizi bilgilendirme toplantısı düzenlenecek yine TOBB tarafından. Bu toplantılara katılmak işinize ve Biga TSO’ya katılımınıza da faydası olacak eğitimlerdir. Çok değerli insanlar önemli bilgiler veriyor. Diğer odaların neler yaptığını görebiliyorsunuz, hangi projelere katkı sunulabiliyor, iş bağlantıları da kurabileceğiniz ortamlar sağlıyor bu toplantılar" şeklinde konuştu.

"SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLSUN"

Sair görüşmelerde söz alan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan Mart ayı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Başkan Şadan Doğan yaptığı konuşmada seçim sonuçlarına değinerek; “Yerel seçim sonuçlarının ilçemize, Çanakkale’mize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçilen tüm belediye başkanlarına ve meclis üyelerine başarılar diliyorum. Odamızdan Levent Bey ve Erdinç Bey meclis üyeliklerine seçildiler, kendilerine de başarılar diliyorum” dedi.

 

"EĞİTİM HAZİRAN'DA ANKARA'DA"

Meclis üyelerinin TOBB tarafından gerçekleştirilecek meclis üyeleri eğitimini organize ettiklerini söyleyen Şadan Doğan; "Meslek komitelerinde arkadaşlarımızdan özel ricam toplantılarımızı yapıyoruz; 14 Mayıs tarihinde müşterek toplantımızı yapacağız. Bunları organize edebilirseniz, daha önceki aldığımız kararları Belediye Başkanımıza yapacağımız toplantıda gündeme getirebiliriz. Bizim yıllarca plan ve projelerimiz arasında olan Kamyon Garajı, Galericiler Sitesi gibi projelerimizi gündeme getirelim. Buraya gelirken Milletvekilimiz Ayhan Gider arayarak projelerimizi sordu. Bir an önce projelerimizi hızlandırmak için destek vereceğini iletti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Projelerimizi bir an önce gündeme getirip, gündemde tutup hayata geçmeleri için çok çalışmaya devam edeceğiz. 1-2 Haziran ayında yapılacak olan TOBB bilgilendirme toplantısına tüm üyelerimizi kaydettirdik. Yoğun talep olduğunu biliyoruz; o yüzden bu sistemi yapalım gelmeyecek olanları sonra iptal ederiz diye düşündük. Belli eğitim toplantılarının ardından otelde bir araya gelebiliriz, tatil olarak değerlendirebiliriz ayrıca" dedi.

BİGA TSO AİLESİ ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET EDECEK

Yaz aylarında Biga TSO üyelerinin aileleri ile birlikte düzenlediği gezi etkinliğinin bu yıl Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası ve Şehitliklerde düzenlenmesi gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak Başkan Şadan Doğan; “Mayıs ayı olabilir, bir hafta sonu bu etkinliği düzenleyebiliriz. Ailelerimiz, çocuklarımızla Şehitlik Turu yapabiliriz. Haziran ayında da gerçekleştirebiliriz” dedi.

 

"TEKNOPARK İLE OLAN İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Teknopark ile toplantıların sürdüğünü ve bir fuar ziyareti yapılacağını belirten Şadan Doğan, Biga iş dünyası ile Teknopark yönetimi tarafından yapılacak olan girişimleri önemsediğini belirtti. Düzenlenecek fuarların Biga’da düzenlenen fuarın gelişmesi için de son derece önemli olduğunu ifade eden Şadan Doğan; “Ramazan bayramında Biga’da çok ciddi hareketlenmeler oldu. Bayram boyunca tüm yiyecek ve içecek satıcıları önünde uzun kuyruklar oluştuğunu gördük. Ben ilk kez tavuk dönercilerin önünde bu kadar uzun kuyruk gördüm. Lokantacılarımız bayramda kepenklerini açarak iş yaptılar. Dışarıdan çok gelen giden olması sevindirici oldu; bunun ekonomimize daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz. Kredi kartları ve krediler ile ilgili olarak ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Burada en önemli sektörlerden birisi inşaat sektörü. Bu sektörümüzün bir an önce toparlanmasını bekliyoruz" dedi.




Bu haber 699 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI