thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Yenilen Mavi Liste “Ön Seçim” İstedi
Tarih: 21-12-2023 06:49:28 Güncelleme: 21-12-2023 07:17:28 + -


CHP Genel Merkezi Perşembe günü yapacağı Parti Meclisi toplantısının ardından Çanakkale adayını açıklamaya hazırlanırken, delege seçimlerini, ilçe kongresini, il kongresini ve kurultayı kaybeden mavi listeyi destekleyenler ön seçim istedi.


Yenilen Mavi Liste “Ön Seçim” İstedi

CHP Genel Merkezi Perşembe günü yapacağı Parti Meclisi toplantısının ardından Çanakkale adayını açıklamaya hazırlanırken, delege seçimlerini, ilçe kongresini, il kongresini ve kurultayı kaybeden mavi listeyi destekleyenler ön seçim istedi. CHP'de eski dönemlerde görev almış isimlerin yer aldığı bir basın açıklaması yapan gurup parti içinde yaşanan değişim sürecine direnç gösterdi. Genel Merkez'in birinci derecede anketler, örgüt görüşleri ile adayın belirleneceğini açıklamıştı. Bu çerçevede anketler yapıldı.

 

Örgüt görüşleri alındı ve halkın iradesi tespit edilip sürecin tamamlanmasının ardından yapılan açıklamada "Belediye başkan adayımızın belirlenmesinde ön seçim veya sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması yapılmasını, Belediye meclis üyelikleri ve İl Genel Meclis üyeliklerinin belirlenmesinde de yine sonuçlarına uyulacak ve tüm üyelerimizin katılacağı temayül yoklaması yapılmasını talep etmekteyiz. Bu talebimizin partimizin yetkili organlarınca dikkate alınacağına olan inancımız tamdır" denildi.

 

Bildiriye CHP'nin geçmişinde 3 dönem görev yapıp 2 kez atama ile aday olan İsmail Özay ile 4 dönem görev yapıp 3 kez merkez yoklaması ile atanan Ülgür Gökhan'ın imza koyması dikkat çekti. Kurultay süreçlerinde mavi listeyi destekleyen, bu süreçteki delege, ilçe ve il kongrelerinde büyük bir yenilgi alan , ön seçim istedikleri merkez ilçede kongrede aday dahi çıkartamayan mavi liste destekçilerinin adayın belirlenmesine saatler kala ön seçim talep etmesi dikkat çekti. Bu durum karşısında İl ve İlçe yöneticilerinin tavrı "Genel Başkanımız da Örgütümüz de önce halkın iradesi diyor; anketlerde açık ara çıkan en güçlü adayımızın etrafında birleşeceğiz" oldu.




Bu haber 1618 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI