thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"İstiklal Caddesi Trafiğe Açıldı"

Tarih: 22-10-2023 09:26:09 Güncelleme: 22-10-2023 09:31:09 + -


Biga'nın Çanakkale istikametinden girişi olan İstiklal Caddesi'nin 30 Ağustos tarihinde başlayan ikinci etap çalışmalarında sona gelinirken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan caddenin trafiğe açıldığını duyurdu.



Biga'nın Çanakkale istikametinden girişi olan İstiklal Caddesi'nin 30 Ağustos tarihinde başlayan ikinci etap çalışmalarında sona gelinirken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan caddenin trafiğe açıldığını duyurdu. İstiklal Caddesi boyunca devam eden yoldaki kanalizasyon hattı yenilenirken; 108 abonenin kanalizasyon bağlantıları değiştirildi ve parsel bacaları oluşturuldu. Yağmursuyu hatları yer altına alındı ve ızgara sistemleri yenilendi. Kanalizasyon kapakları ve yağmursuyu ızgaraları modernize edildi.

 

TEMİZ SU HATLARI

Caddenin çok büyük bir kısmında 225 mm temiz su ana hattı inşa edildi. Sadece İstiklal Caddesi'nde bulunan aboneler için 90 mm temiz su hattı ve abone bağlantıları yapıldı. 63 tatlı su çeşmesinin hattı yenilendi ve 120 abonenin temiz su bağlantıları güncellendi.

 

YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMASI

Yol ortasında 4600 m2 özel desen beton parke taşı kullanıldı. Tretuvarlarda 2500 m2 karo döşendi ve caddenin büyük bir kısmına siyah mineralli bordür eklendi. Engelli inişleri için özel imalat rampaları oluşturuldu. İstiklal Caddesi'nin ilk etabı bir önceki dönem tamamlanırken; ikinci etabı da altyapı ve üstyapı açısından modernize ederek Bigalıların kullanımına sunuldu. Biga Belediye Başkanı Bülen Erdoğan, yol çalışmasının Küçük Şadırvan'a kadar devam edeceğini paylaşırken; tamamlanan çalışma ile ilgili de cadde esnafı başta olmak üzere tüm Bigalılara sabrı ve desteği için teşekkür etti.




Bu haber 1217 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI