thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Gümüşçay’da Herkes Cumhuriyetin Yüzü Olacak”
Tarih: 03-10-2023 11:24:25 Güncelleme: 03-10-2023 11:27:25 + -


Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı Eceköy Süt ve Süt Ürünleri tesisinde düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için Gümüşçay’da hazırladıklarını programı kamuoyuna duyurdu ve kutlamalarla ilgili sloganı da paylaştı. Pastırmacı; “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Sloganımız da ‘Gümüşçay’da herkes Cumhuriyet’in yüzü olacak’ dedi. Yarışmalara katılım için son başvuru tarihi ise 11 Ekim olarak açıklandı.


“Gümüşçay’da Herkes Cumhuriyetin Yüzü Olacak”

Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı Eceköy Süt ve Süt Ürünleri tesisinde düzenlediği basın toplantısında Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için Gümüşçay’da hazırladıklarını programı kamuoyuna duyurdu ve kutlamalarla ilgili sloganı da paylaştı. Toplantıya Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Belediye Meclis Üyeleri Aptullah Tekeli, Semra Işık, Semih Akgün, Arzu Sönmez, Emre Gürses, İsmail Erdekli, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Tarık Dağ, İğdelik Mahallesi Muhtarı Ahmet Gürsoy, belediye müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 

“HALKIMIZLA KUTLAYACAĞIZ”

Halkın katılımıyla ve büyük bir coşkuyla bir bayram kutlayacaklarını duyuran Pastırmacı; “Bugün burada güzel bir organizasyonun duyurusu için hep birlikteyiz. Hepinize geldiğiniz için, bu güzel organizasyonun duyurusunda bizlere destek olduğunuz için Gümüşçaylı hemşerilerim ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılındayız. Hayatımızda bir daha gelmeyecek bir an olacak bu. Bizler Gümüşçay'da ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emaneti olan Cumhuriyetimize yakışır bir 100'üncü yıl programı gerçekleştirmek istedik. Resmi törenler elbette olacak ama resmi törenlerin dışına çıkıp, cumhur yani halk ile birlikte bir bayram kutlamanın daha yararlı olacağını düşündük. Etkinlik koordinatörlerimiz de yanımda, bizlerle birlikteler. Ben size kısaca ne anlatmak istediğimizden bahsetmek istiyorum. Ondan sonra etkinliklerin tanıtımını koordinatörlerimiz daha detaylı bir şekilde sizlere anlatacaklar. Sorularınız varsa, sorularınızı da yanıtlayabiliriz” dedi.

“100’ÜNCÜ YILIMIZA ÖZEL…”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırladıkları programın detaylarını paylaşan Pastırmacı; “Etkinliğimizin sloganı 'Gümüşçay'da herkes Cumhuriyetin yüzü olacak.' Burada iki anlamlı bir kullanım yaptık. Hem Cumhuriyetin 100'üncü yılına vurgu yaptık, hem de Cumhuriyet'in aslında halkın bayramı olduğuna ve halkın bu bayramın yüzü olduğuna vurgu yaptık. Bu sebeple Gümüşçay'daki tüm hemşerilerimizin Cumhuriyetimizin yüzü olacağı bir kutlama programı hazırladık. Gümüşçay'da Türk bayrağı olmayan yer kalmayacak. Şehitlerimiz için, ülkemizin kurucuları için mevlit okutacağız. Kortej oluşturacağız. Halkın katılacağı yarışmalar düzenleyeceğiz. 14 Ekim'de ilk olarak yarışmalarımız başlayacak. Etkinliklerimiz 14-15-21-22-27-28 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Bizler beldemizin imkanları dahilinde yerel ödüllü yarışmalar düzenleyeceğiz. Yarışmalara katılım için Gümüşçay'da oturma zorunluluğu yok. Hatta Biga'dan yarışmalara katılmak isteyenler için ücretsiz otobüs seferlerimiz olacak. Bizlere destek olan Biga Kaymakamlığı'na, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, koordinatörlüğümüze, siz değerli basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER PAYLAŞILDI

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel hazırlanan program kapsamında 14-15 Ekim tarihlerinde balya taşıma yarışması, tavla yarışması, halat çekme yarışması ve masa tenisi turnuvası yapılacak. 16 Ekim tarihinde ayak tenisi turnuvası gerçekleştirilecek. 21 Ekim tarihlerinde Atatürk’ün sevdiği yemeklerin yapılacağı yarışma gerçekleşecek. 22 Ekim tarihinde en güzel koç yarışması yapılacak ve ödülü ise 28 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek törende verilecek. Program kapsamında tüm Gümüşçay’da Türk Bayrağı dağıtılacak. 27 Ekim tarihinde ise şehitlerimiz için Mevlit okutulacak. 28 Ekim tarihinde ise büyük Cumhuriyet korteji yapılacak. Aynı gün minder güreşi gösterisi yapılacak. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri teslim edilecek ve fener alayı gerçekleştirilecek.




Bu haber 1221 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI