Yeni Adli Yıl Açılış Töreni’nde “Üniter Yapı” Vurgusu

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.09.2015 - 11:06, Güncelleme: 01.09.2015 - 11:06 4103+ kez okundu.
 

Yeni Adli Yıl Açılış Töreni’nde “Üniter Yapı” Vurgusu

Çanakkale'de düzenlenen yeni adli yıl açılış töreninde konuşan Baro Başkanı Bülent Şarlan, Türkiye'nin üniter yapısını hiçe sayan özerklik söylemlerini reddettiklerini söyledi.
 Çanakkale'de, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Adli yıl açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, birçok avukat, savcı, hakim ve adliye personeli katıldı. Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, avukatlara yönelik bireysel ve siyasi saldırıların devam ettiğini söyleyerek, "Avukatların özlük haklarında eksiklikler var. Avukatlar ciddi hak ihlalleriyle karşı karşıya. Tüm bunların çözümlenmesi için adaletin tüm çalışanları el ele vermelidir" dedi. Ülkede son dönemde yaşananlara da değinen Şarlan, "Türkiye'nin üniter yapısını hiçe sayan özerklik söylemlerini reddediyoruz. Geride bıraktığımız adli tatil, terör nedeniyle asker, polis ve sivil birçok kayıp verdiğimiz bir dönem olmuştur. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve masum insanları hedef alan ve haince yürütülen tüm terörist faaliyetleri lanetliyoruz" diye konuştu. Konuşmanın ardından adli yıl açılış törenine katılan avukatlar Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.  
Çanakkale'de düzenlenen yeni adli yıl açılış töreninde konuşan Baro Başkanı Bülent Şarlan, Türkiye'nin üniter yapısını hiçe sayan özerklik söylemlerini reddettiklerini söyledi.

 Çanakkale'de, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Adli yıl açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, birçok avukat, savcı, hakim ve adliye personeli katıldı. Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, avukatlara yönelik bireysel ve siyasi saldırıların devam ettiğini söyleyerek, "Avukatların özlük haklarında eksiklikler var. Avukatlar ciddi hak ihlalleriyle karşı karşıya. Tüm bunların çözümlenmesi için adaletin tüm çalışanları el ele vermelidir" dedi.

Ülkede son dönemde yaşananlara da değinen Şarlan, "Türkiye'nin üniter yapısını hiçe sayan özerklik söylemlerini reddediyoruz. Geride bıraktığımız adli tatil, terör nedeniyle asker, polis ve sivil birçok kayıp verdiğimiz bir dönem olmuştur. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve masum insanları hedef alan ve haince yürütülen tüm terörist faaliyetleri lanetliyoruz" diye konuştu. Konuşmanın ardından adli yıl açılış törenine katılan avukatlar Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.