Çanakkale’de yangın güvenliği için kritik konferans

Çanakkale 14.01.2026 - 20:36, Güncelleme: 14.01.2026 - 20:36 8345+ kez okundu.
 

Çanakkale’de yangın güvenliği için kritik konferans

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen “İşyerlerinde ve Konutlarda Yangın Güvenliği” konferansında, afetlere karşı önleyici yaklaşım ve mevzuatın doğru uygulanmasının önemi vurgulandı. Uzmanlar, özellikle turizm tesisleri, sanayi alanları ve toplu yaşam alanları için hayati uyarılarda bulundu.
Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker İbik tarafından verilen “İşyerlerinde ve Konutlarda Yangın Güvenliği” konulu konferans, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Altındağ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Evren Karayel Gökkaya, AFAD İl Müdür Yardımcısı Ahmet Topçu, ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, yönetim ve meclis üyeleri, kadın girişimciler, ilgili kurum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.   “YANGIN GÜVENLİĞİ KRİTİK BİR RİSK ALANIDIR" Konferansın açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Afet Koordinasyonu Komisyonu Başkanı Armağan Aydeğer, afetlerin artık sadece kriz anlarında değil, önleyici yaklaşımlarla yönetilmesi gereken sürekli bir risk alanı haline geldiğini vurguladı. Aydeğer, özellikle Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’in doğru anlaşılması ve sahada eksiksiz uygulanmasının can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını ifade etti. İLKER İBİK'TEN KAPSAMLI SUNUM Konferansta konuşan İlker İbik, yangınların deprem sonrası ortaya çıkabilen en önemli ikincil afetlerden biri olduğunu belirterek, yapı güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti. İbik; turizm tesisleri, oteller, öğrenci yurtları, okullar ve sanayi tesislerinin yangın açısından yüksek risk taşıdığını vurgulayarak, erken algılama sistemleri, tahliye çözümleri, yangına dayanıklı yapı elemanları ve düzenli denetimlerin önemini anlattı. “AFETLERE DİRENÇLİ ŞEHİRLER İÇİN BİLİNÇLİ OLMAK ŞART" ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise yaptığı değerlendirmede, yangın güvenliğinin afet risklerini azaltmada stratejik bir başlık olduğunu ifade etti. Semizoğlu, bu tür bilgilendirme toplantılarının, daha güvenli yapılar ve afetlere karşı dirençli şehirler oluşturulmasına önemli katkı sunduğunu belirterek İlker İbik’e teşekkür etti. Konferans, mevzuat, teknik standartlar ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasıyla sona erdi.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen “İşyerlerinde ve Konutlarda Yangın Güvenliği” konferansında, afetlere karşı önleyici yaklaşım ve mevzuatın doğru uygulanmasının önemi vurgulandı. Uzmanlar, özellikle turizm tesisleri, sanayi alanları ve toplu yaşam alanları için hayati uyarılarda bulundu.

Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker İbik tarafından verilen “İşyerlerinde ve Konutlarda Yangın Güvenliği” konulu konferans, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Altındağ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Evren Karayel Gökkaya, AFAD İl Müdür Yardımcısı Ahmet Topçu, ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, yönetim ve meclis üyeleri, kadın girişimciler, ilgili kurum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“YANGIN GÜVENLİĞİ KRİTİK BİR RİSK ALANIDIR"

Konferansın açılış konuşmasını yapan ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Afet Koordinasyonu Komisyonu Başkanı Armağan Aydeğer, afetlerin artık sadece kriz anlarında değil, önleyici yaklaşımlarla yönetilmesi gereken sürekli bir risk alanı haline geldiğini vurguladı. Aydeğer, özellikle Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’in doğru anlaşılması ve sahada eksiksiz uygulanmasının can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

İLKER İBİK'TEN KAPSAMLI SUNUM

Konferansta konuşan İlker İbik, yangınların deprem sonrası ortaya çıkabilen en önemli ikincil afetlerden biri olduğunu belirterek, yapı güvenliğinin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekti. İbik; turizm tesisleri, oteller, öğrenci yurtları, okullar ve sanayi tesislerinin yangın açısından yüksek risk taşıdığını vurgulayarak, erken algılama sistemleri, tahliye çözümleri, yangına dayanıklı yapı elemanları ve düzenli denetimlerin önemini anlattı.

“AFETLERE DİRENÇLİ ŞEHİRLER İÇİN BİLİNÇLİ OLMAK ŞART"

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise yaptığı değerlendirmede, yangın güvenliğinin afet risklerini azaltmada stratejik bir başlık olduğunu ifade etti. Semizoğlu, bu tür bilgilendirme toplantılarının, daha güvenli yapılar ve afetlere karşı dirençli şehirler oluşturulmasına önemli katkı sunduğunu belirterek İlker İbik’e teşekkür etti. Konferans, mevzuat, teknik standartlar ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.